20 04 2018 / 03:12

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
Ovih dana u Somboru i okolini PDF Štampa El. pošta
JUTARNJE VESTI
Napisao RTV "SREĆE" Sombor   
sreda, 18 april 2018 00:00

 

Ovih dana u Somboru i okolini

* Gradsko veće je na 112. sednici utvrdilo Predlog odluke o osnivanju Istorijskog arhiva i Pravilnik o korišćenju sportskih objekata kojim upravlja Sportski centar „Soko“.

* Gradsko veće je donelo  i  nekoliko pravilnika kojima se uređuju pitanja u oblasti socijalne zaštite i utvrdilo konačnu rang listu odobrenih projekata za realizaciju „LAP-a za mlade“ i „Programa za decu“ u 2018. godini. „LAP za mlade“ realizovaće se u okviru 29 projekata, a  Programi za decu“ u sklopu 20 projekata.

* Na 112. Gradskom većuse odlučivalo o učešću na konkursu AP Vojvodine za sufinansiranje atarskih puteva i otresišta i to sa projektom pojačanog održavanja atarskog-nekategorisanog puta u Rastini. Atarski put je dužine 885 metara, a grad Sombor je obezbedio sopstveno finansijsko učešće za realizaciju održavanja navedenog atarskog puta.

* Veće je prihvatilo ponudu JKP „Vodokanal“ za održavanje atmosferske kanalizacije u gradu i somborskim selima, te ponudu JKP „Prostor“ za vršenje stručno-tehničkog nadzora na održavanju opštinskih puteva, gradskih i ulica u selima i na održavanju trotoara, biciklističkih staza i krpljenja udarnih rupa.

*Nasip  uz Bajski kanal, od granice sa Mađarskom do uliva Bajskog kanala u osnovnu kanalsku mrežu  Bezdan-Bački Breg, raščišćen je i prohodan.Radove na uređenju nasipa i deponije uz Bajski kanal u ukupnoj dužini od oko 12 kilometara finansirali su  grad Sombor i JVP „Vode Vojvodine“, Novi Sad.Vrednost izvršenih radova sa PDV-om iznosi 8.760.940, 50 dinara

* Sajam zapošljavanja u Somboru organizaciji Nacionalne služba za zapošljavanje Filijala Sombor organizuje se u petak 20. aprila u zgradi Sportskog centra „Soko“u periodu od 11 do 13 časova.

* Radionica “Pripremi se za sajam zapošljavanja” održaće se u petak, 20.aprila, sa početkom u 9 sati u Omladinskom klubu Sombor. Prijave se vrše do četvrtka, 19. aprila do 12h putem telefona 025/444-249 ili mejla Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Prilikom prijave neophodno je navesti ime i prezime, datum rođenja, kontakt telefon i mesto iz kog dolazite.

* Tri učenika Srednje ekonomske škole iz Sombora - Nikolina Ralić učenica drugog razreda, Uroš Krstić iz trećeg i Marko Filipović iz četvrtog razreda među 10 plasiranih na Državnom prvenstvu radova iz ekonomije. Članovi komisije koju čine profesori doktori Fakulteta ekonomije, finansije i administracije, proglasili su Marka Filipovića za pobednika takmičenja Državnog prvenstva radova iz ekonomije. Nikolina Ralić i Uroš Krstić bili su četvrti i peti. Mentor svih takmičara iz Srednje ekonomske škole bio je profesor Stevan Galac, nastavnik ekonomske grupe predmeta.

* U subotu, 21. aprila na Trgu SV. Trojstva biće održan 14. Susret ljubitelja oldtajmera u Somboru. Ovaj susret se održana pod pokrivteljstvom Grada Sombora, a u organizaciji Oldtimes Des Arts Kluba.

*U ponedeljak, 23. april, u kasarni "Aerodrom" u Somboru biće realizovana akcija "Otvoreni dan". Ova manifestacija se realizuje u 1. Centru za obuku Sombor povodom Dana Vojske Srbije,a cilj joj je približvanje Vojske Srbije svim građanima Zapadnobačkog okruga.

* U maloj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“, u utorak, 24. aprila, sa početkom u 19 sati, održaće se promocija knjige ljubavne poezije „Dok krišom mirišem tvoje rame“ apatinskog pesnika i multimedijalnog umetnika Dušana Gladića. Na promocije je predviđeno da autor kaziva stihove iz knjige, a nešto više o knjizi govoriće profesor Milorad Basta, dok će u pratećem muzičkom programu učestvovati dr Miroslav Stojisavljević Mika.

* Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine u saradnji sa Kulturnim centrom “Laza Kostić” Sombor i Srpskim kulturno umetničkim društvom “Izvor” iz Stanišića organizuju Opštinsku smotru muzičko – folklornog stvaralaštva odraslih. Na smotri se predstavljaju kulturno umetnička društva sa teritorije grada Sombora. Smotra će se održati u nedelju 22. aprila, u Domu kulture Stanišić sa početkom u 16 sati. Ulaz je slobodan.

* Povodom Svetskog dana knjige, 23. aprila, u Gradskoj biblioteci„Karlo Bijelicki“ biće organizovana promocija romana „E baš vam hvala“ Marka Vidojkovića. Promocija će se održati u u sali Dečjeg odeljenja Biblioteke, a na promociji učestovaće autor Marko Vidojković, Dragan Babić i Tamara Babić. Početak promocije je zakazan za 18 sati.

* Peto veče SOMUS festivala večeras obeležiće koncert klasične muzike. Na klaviru numere Betovena, Šimanovskog i Šopena izvodiće Džoana Treciak iz Belgije i Marian Sobula iz Poljske. Koncert će se održati u Županiji sa početkom od 20 sati. Program SOMUS festivala možete pogledati na sledećem linku:

http://www.somus.info/events/event/on/2018/04/

* Izložba fotografija studenata Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda na temu – akt,  u maloj galeriji KC “Laza Kostić” do 23. aprila.

* GNO "Spomenar" Sombor organizuje drugi tematski koncert, pod nazivom "Ne znaš ti šta je Vojvodina...". Koncert će biti održan 24. aprila na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor, sa početkom u 20 sati. Gost tematskog koncerta biće gospodin Milan Prunić, koga će pratiti tamburaški ansambl "Velos" iz Novog Sada. Osim njega, gost koncerta biće i gajdaš Maksim Mudrinić. Ulaznice su u prodaji na biletarnici pozorišta, po ceni od 500 dinara.

* Dečija pijaca sa radom počinje u subotu, 28.aprila,sa početkom u 7časova na starom poznatom mestu - Ćelavi Trgu.

* Akcija sakupljanja, transporta i deponovanja nestandardnog i kabastog otpada “Mesec Čistoće 2018” … . raspored

* Povodom manifestacije "Susret ljubitelja oldimera" koje će se održati na Trgu Svetog Trojstva, Javno komunalno preduzeće "Parkig servis Sombor" moli posetioce manifestacije da u periodu od 9 do 12 sati ne parkiraju svoja vozla na mestima koja nisu označena kao parking mesta na Trgu Svetog Trojstva, kao i mestima koja su omogućena organizatorima za ulazak i izlazak učesnika manifestacije. Sva vozila koja se budu zatekla na navedenoj lokaciji, u navedenom terminu, biće uklonjena specijalnim vozilom "Pauk"

* Danilo Mandić kuglaš “Vihor” Sombor osvojio drugo mesto na Državnom prvenstvu u kuglanju u pojedinačnim konkurencijama koje je održano  u Banja Junaković

* DPA „Sombor“ je osvojio prvo mesto u ekipnoj konkurenciji  na Otvorenom prvenstvu Srbije i Vojvodine u podvodnim veštinama održanom za vikend u  Somboru. Ronilački par Goran Zelić i Jović Milan u muškoj konkurenciji i ronilački par Milica Stolić i Irina Zelić osvojili su prva mesta.  Ronilački par Lutkić Stanislava i Mirjana Mijić u ženskoj konkurenciji osvojili su treće mesto

* Prvenstvo Srbije za starije pionire i  juniore u rvanju grčko-rimskim stilom održaće se u subotu 21.aprila u hali “Mostonga” sa početkom u 10.30 časova. Domaćin takmičenja je rvački klub “Radnički” Sombor

* U Somboru danas po najavi meteorologa vedro i sunčano. Temperatura od jutarnjih 10 do maksimalnih 23 stepena u toku dana. Duvaće severni povetarac brzinom od 2 do 4 m/s a prosečna vlažnost vazduha oko 55%

* Nivo Dunava kod Bezdana juče je iznosio 244 cm, kod Apatina 322 cm i kod Bogojeva 312cm.Nivo Dunavanarednih dana u stagnaciji.

 

 

 

 


Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .