25 04 2017 / 18:44

РТВ СРЕЋЕ СОМБОР
news menu leftnews menu right
Ових дана у Сомбору и околини : ПДФ Штампа Ел. пошта
ЈУТАРЊЕ ВЕСТИ
Написао РТВ "СРЕЋЕ" Сомбор   

Ових дана у Сомбору и околини:

* Међународни фестивал цвећа биће организован од 25. до 29. априла у Улици Краља Петра Првог.

* Изложба „Мартин Лутер, реформација и њене последице“ биће отворена данас у 18 часова у Градском музеју.

* “Велико финале” СОМУС-а, концерт Стефана Миленковића и Академског оркестра из Новог Сада, биће одржано сутра у 20 сати у Кармелићанској цркви.

* Трибина Едукација “Грађански и друштвени потенцијал ОСИ”, коју организује Центар за самостални живот особа са инвалидитетом Сомбор, биће одржана у Геронтолошком центру Сомбор у четвртак, 27. априла, са почетком у 12 часова. Трибину ће водити психолог Јадранка Радојчић

* Треће издање манифестације „Светски дан плеса“ биће одржано у суботу, 29. априла, у сали ХКУД „Владимир Назор“ са почетком у 19 сати. Организаторски тим, који чине инструктори плесне групе „Inanna“, плесне школе „Jump“, плесног клуба „Ронда“, плесног клуба „RavangradDance“, зумба тима „S-fit“ и ГКУД „Раванград“ и ове године заједничким снагама припрема богат сценски програм за све љубитеље плесне уметности. Гости манифестације биће сомборски „Плесић“, Јога центар „Емина“, спортски фитнес и аеробик клуб „Kets“ и спортски клуб „Фигура“

* Одељење за образовање Градске управе града Сомбора расписало је оглас за упис деце у предшколску установу. У предшколску установу уписују се деца рођена од 1. марта 2011. до 1. марта 2012. године. Пријављивање деце у припремни програм ће се вршити у периоду од 8. до 17. маја, у објектима Предшколске установе „Вера Гуцуња“, у граду и сомборским селима. Пријављивање ће се вршити сваког радног дана од 7 до 8 часова и од 12 до 13 часова, а уторком и четвртком у поподневним сатима од 17 до 19 часова.

* “SАQ – интегрисани модел развоја физичких способности” је четврто предавање које ће сомборским тренерима сутра одржати проф. др Марко Стојановић, спортски научник у сениорској А фудбалској репрезентацији Србије. Предавање ће бити одржано у Спортском центру “Соко” са почетком у 17 сати.

* Због планираних радова на електричној мрежи у Апатину ће данас у временском интервалу од 8.30 до 13.30 повремено без струје остати подручја трафостаница „Марина“, „Рекреациони центар“, „Стара пумпа“, „Кучка“, „Харчаш 2“, „Вагони“, „Буџак“, „Пчела чарда“. У временском интервалу од 9 до 13 сати без струје ће остати делови улица Стевана Дороњског, 4. Војвођанске бригаде, Јосипа Мажара Шоше и Марка Перичина Камењара у Кули. У Бездану ће у временском интервалу од 9 до 13.30 повремено без струје остати подручја трафостаница „Пијаца“ и „Колутска“.

* У оквиру акције „Месец чистоће“ отпад ће сутра бити одвожен из следећих улица у Сомбору: Уроша Предића, Пере Сегединца, Николе Пашића, Петра Деспотовића, Московска, Меше Селимовића, Јована Дучића, Мајора Гавриловића и Милоша Црњанског.

* У Сомбору ће у ноћи између уторка и среде дежурати Прва народна апотека у Улици Краља Петра Првог 36.

* У Сомбору и околини данас сунчано време. Јутарња температура ће износити 7, а максимална дневна 22 степена. Дуваће слаб југозападни ветар брзином од око 4 м/с, док ће релативна влажност ваздуха износити око 46%. Према најави метеоролога, до петка ће се задржати сунчано и топло време.

* Ниво Дунава код Бездана јуче је био 114 цм, код Апатина 171 цм и код Богојева 146 цм.

 


Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .