18 01 2020 / 07:59

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
Ovih dana u Somboru i okolini... PDF Štampa El. pošta
JUTARNJE VESTI
Napisao RTV "SREĆE" Sombor   
petak, 17 januar 2020 00:00

Ovih dana u Somboru i okolini…

 • Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora posetio Udruženje penzionera
 • U Edukativnom centru za poljoprivrednike Sombor sastanak  na temu “Rezultati ogleda u 2019.godini i preporuke za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u 2020.godini
 • Predavanje na temu ”Uslovi studiranja u Rusiji”
 • Predstava „TARTIF“ najbolja premijera u Srbiji za 2019.godini
 • Materinski dodatak u Vojvodini za nezaposlene majke za treće ili četvrto dete za 2020. godinu iznosi 15.000 dinara
 • U somborskom pozorištu  večeras u 20 časova predstava “Kad bi Sombor bio Holivud”
 • 44. Međunarodni sajam peradarstva i Državni šampionat sitnih životinja Srbije biće održan od 24. do 26. Januara
 • U nedelju 19.januara na Štrandu Bogojavljensko plivanje za časni krst
 • Bokserski klub “Sombor” proglašen treći put za najbolji klub Vojvodine u okviru Regionalne lige Vojvodine u boksu, Aleksandra Tepavac najuspešnija takmičarka
 • Ujutru maglovito  sa temperaturom oko – 2 stepena, a tokom dana oblačno sa maksimalnom temperaturom od 2 stepena

 • Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora organizovao je u četvrtak u prostorijama Udruženja penzionera Sombor prezentaciju, podelu transportnih torbi i svetlosnih setova za osvetljenje bicikla, za sugrađane starije starosne dobi. Cilj današnje akcije jeste povećanje svesti o bezbednosti starijih učesnika u saobraćaju. Prezentaciju „Bezbedno za starije u saobraćaju“ namenjenu starijim sugrađanima vodila je Renata Rajčanji ispred Saobraćajne policije PU Sombor. Ovom prilikom podeljeno tridesetak transportnih kolica i svetlosnih setova za sugrađane koji koriste bicikl kao prevozno sredstvo. Nabavka ove opreme je finansirana iz naplate kazni nesavesnim vozačima sa teritorije grada Sombora.

 • Sastanak na temu “Rezultati ogleda u 2019.godini i preporuke za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u 2020.godini” održaće se danas u 10 časova u Edukativnom centru za poljoprivrdnike Sombor.

 • Društvo Srpsko ruskog prijateljstva organizuje danas u 18 časova predavanje na temu”Uslovi studiranja u Rusiji”. Sa početkom u 18 časova na ovu temu govoriće somborac Aljoša Živanović student Univrziteta u Tomsku. Mesto održavanja Srpska čitaonica.

 • Dodela nagrada u izboru za najlešu fotografiju “Radosnica 2019.” održaće se u subotu 17.januara u 11 časova na Dečijem odeljenju Gradske biblioteke. U konkurenciji je bilo preko 700 fotografija objavljenih u “Somborskim Novinama”, a najleše su odabrane glasanjem čitalaca.

 • Predstava „TARTIF“, autorski projekat Igora Vuka Torbice po motivima originalne Molijerove drame u korpodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad, proglašena za najbolju premijeru u 2019.godini u glasanju na portalu „Hoću u pozorište” . U konkurenciji bilo  173 premijera

 • Pokrajinska vlada je, na nedavno održanoj sednici, donela rešenje kojim je utvrđeno da će materinski dodatak za nezaposlene majke za treće ili četvrto dete za 2020. godinu iznositi 15.000 dinara mesečno. Pravo na ovu pomoć u 2019. godini već je ostvarilo 657 nezaposlenih majki, a prema procenama, u 2020. godini to pravo ostvariće još oko 840 majki. Za ovu meru demografske politike u Automnoj pokrajini Vojvodini u ovoj godini planirana su sredstva u iznosu od 300 miliona dinara.

 • U somborskom pozorištu  večeras u 20 časova predstava “Kad bi Sombor bio Holivud” autorski projekat Kokana Mladenovića inspirisan dramom Radoslava Zlatana Dorića a u subotu sa početkom u 18 časova “Semper Idem” Đorđa Lebovića - dramatizacija i režija : Gorčin Stojanović.

 • Izložbe pod nazivom "Likovni identitet", slikarke Tatjane Smiljanić, će biti otvorena u utorak, 21. januara u Maloj galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, sa početkom u 19 časova. Tatjana Smiljanić rođena je u Šapcu 1997. godine. Završila je 2016. godine školu Primenjenih umetnosti, smer konzervator kulturnih dobara - pozlatar, takođe u Šapcu . Iste godine upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer slikarstvo u klasi prof. Gorana Despotovskog. Trenutno je student IV godine osnovnih akademskih studija. Postavka će biti aktuelna do 9. februara.

 • 44. Međunarodni sajam peradarstva i Državni šampionat sitnih životinja Srbije biće održan od 24. do 26. januara ove godine u somborskoj Gradskoj hali „Mostonga“. Najavljen rekordan broj učesnika i preko 3500 izloženih eksponata. Takođe najavljen je povratak na sajam sekcija “teraristika i akvaristika”  i  uvođenje naziva manifestacije Memorijal “Prim. dr Zoran Parčetić – Nona.” Svi đaci somborskih škola  dobili besplatne ulaznice.

 • Odeljenje za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave grada Sombora organizuje javnu raspravu o nacrtu Odluke o javnoj rasveti na teritoriji grada Sombora. Javna rasprava traje do 27.01.2020. godine, nakon čega će nadležno odeljenje održati javnu prezentaciju 27.01.2019. godine od 10 do 11 časova u sobi 142 zgrade Županije, Trg Cara Uroša broj  1. Svi zainteresovani građani svoje predloge i komentare za nacrt Odluke o javnoj rasveti na teritoriji grada Sombora mogu da dostave u pisanom obliku na adresu: Odeljenje za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave grada Sombora, Trg Cara Uroša broj 1, 25000 Sombor, ili u elektronskom obliku na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli   najkasnije do 27.01.2020. godine.

 • Grad Sombor raspisao je Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u oblasti javnog informisanja sredstvima iz budžeta grada Sombora u 2020. godini. Konkurs traje do 30. januara 2020. godine. Za ovu svrhu grad je izdvojio sredstva u iznosu od 16.000.000,00 dinara. Najmanji iznos koji se odobrava po projektu je 10.000,00 dinara, a najveći 8.000.000,00 dinara. Pravo učešća imaju mediji čiji se medijski sadržaj distribuira na teritoriji grada Sombora, a koji su upisani u Registar medija Agencije za privredne registre i pravno lice/preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja koji se emituju na teritoriji Grada Sombora, a koji je upisan u Registar medija. Učesnik može da konkuriše samo sa jednim projektom.

 • Ministarstvo odbrane Republike Srbije, na osnovu člana 15. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju.  Obavezi uvođenja u vojnu evidenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1990. do 2001. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika.  Uvođenje u vojnu evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti u Centru Ministarstva odbrane Sombor ili opštinskoj kancelariji Centra Ministarstava Odbrane, a prema mestu prebivališta lica, u periodu od 13. januara do 28. februara 2020. godine i to: - U Centru Ministarstva odbrane Sombor, svaki radnim danom od 9 do 15 časova - U Opštinskoj kancelariji Apatin, ponedeljkom od 9 do 15 časova - U Opštinskoj kancelariji Odžaci, utorkom od 9 do 15 časova - U Opštinskoj kancelariji Kula, sredom, od 9 do 15 časova.

 • U organizaciji Zavičajnog udruženja Srba ,,Korijeni,, iz Sombora i Sportskog saveza grada Sombora pod pokroviteljstvom grada Sombora u nedelju 19.januara održaće se Bogojavljensko plivanje za časni krst. Ova manifestacija se održava 9. put za redom i iz godine u godinu postaje sve bolje organizovanija i uspešnija. U 9 časova održaće se liturgija u Hramu Sv.Vm. Georgija, u 12 časova oranizator će se obrattiti učesnicima i prisutnim građanima na Štrandu a plivanje za Časni Krst počinje u 12:30 časova. Nakon trke uslediće proglašenje pobednika i dodeljivanje nagrada.

 • U drugom danu 9. Kupa Nacija u ženskom boksu je bilo 34 borbe. Srpske reprezentativke su nastupale u sedam mečeva i ostvarile samo jednu pobedu, koju je ostvarila Aleksandra Rapajić u welter kategoriji (69 kg) i to nakon diskvalifikacije njene protivnice, Indijke Rani. Aleksandra je prošle godine osvojila zlato na Kupu nacija, i tako uspešno krenula u odbranu titule. Danas trećeg dana takmičenja na program je 38  borbi. U ringu će se naći i sedam naših predstavnica, među kojima i juniorka Željana Subotić, članica  somborskog “Galaktika”. Ona će u polufinalu (Light – 60 kg) ukrstiti rukavice sa Ruskinjom Nadeždom Golubevom. Njihov meč je četrnaesti po redu. Pored Željane, za mesto u finalu će se boriti Ivana Čizmar, Sara Ćirković i Dragana Jovanović, dok će u četvrfinalu nastupati Nina Stajković, Dajana Grmuša i Snežana Šiljković. Program startuje u 14 časova. Organizatori pozivaju sve naše sugrađane da dođu u Gradsku halu i pruže podršku našoj reprezentaciji. Ulaz je besplatan.

 • Filip Krajinović u prvom kolu prvog Gren Slem takmičenja u Australiji za protivnika će imati jednog od kvalifikanata I ukiliko ga pobedi protivnik u dtugom kolu će mu biti Švajcarac Rodžer Federer . Takmičenje počinje u ponedeljak 20.februara. Pored Filipa Srbiju u Australiji će predstavljati još i Miomir Kecmanović ( prvi protivnik Sepi ), Dušan Lajović ( Edmund ), Laslo Đere ( Nišioka ) i branilac titule Novak Đoković ( Štruf ). Do glavnog žreba mogli bi da dođu još tri naša igrača. Trenutno u kvalifikacijama nastupaju Viktor Troicki, Nikola Milojević i Peđa Krstin.

 • Bokserski klub “Sombor” proglašen treći put za najbolji klub Vojvodine u okviru Regionalne lige Vojvodine u boksu , takođe somborske ekipe omladinaca i seniora su proglašene su za najbolje. Na svečanosti Bokserskog saveza Vojvoddine  organizovanoj u Sportskom savezu Vojvodine u Novom Sadu pehar je dobila i Aleksandra Tepavac kao najuspešnija takmičarka u 2019.godini. Podsetimo Aleksandra je osvajač juniorske bronzane medalje na Evropskom prvenstvu.

 • Na osnovu Statuta Sportskog saveza grada Sombora, Zakona o sportu i Pravilnika o izboru sportiste grada Sombora, Upravni Odbor Sportskog saveza grada Sombora raspisuje JAVNI  POZIV za prikupljanje predloga za izbor sledećih vrsta priznanja: Godišnja priznanja u olimpijskim i neolimpijskim sportovima najuspešnijim sportistima, ekipama i trenerima: najuspešniji sportista: pionir i pionirka,  najuspešniji sportista: kadet i kadetkinja, najuspešniji sportista: junior i juniorka, najuspešniji sportista: senior i seniorka, najuspešnija ekipa i najuspešniji trener. Posebna priznanja dodeljuju se : u kategoriji „Školski sport“ - Osnovne škole, najuspešniji pionir i pionirka, najuspešniji nastavnik-profesor, najuspešnija škola, Srednje škole, najuspešniji omladinac i omladinka, najuspešniji professor, najuspešnija škola, u kategoriji sportista sa invaliditetom, najuspešniji pojedinac, najuspešnija ekipa, u kategoriji veteran, u kategoriji rekreativaca, u kategoriji za vrhunski sportski rezultat ostvaren u sportskim organizacijama van teritorije grada Sombor, Gran –prix i Nagrada za životno delo : Priznanje za doprinos i razvoj sporta u gradu Somboru. Prijave (popunjeni obrasci) se podnose od dana objavljivanja na sajtu SSG Sombora 16.01 do 26.01, lično u kancelariji Sportskog saveza grada Sombora ili poštom na adresu: Venac voj. Petra Bojovića 11, 25000 Sombor. Predlog za izbor najboljih u 2019. godine, mogu dati sportske organizacije, granski sportski savezi, škole, sporski radnici i pojedinci na obrascu propisanom Pravilnikom. Pravilnik i obrasci za izbor sportiste grada Sombora za 2020. godinu se mogu preuzeti sa sajta SSG Sombora i u kancelariji Sportskog saveza grada Sombora, Venac voj. Petra Bojovića 11, Sombor. Sve dodatne informacije se mogu dobiti lično ili na telefon 025/ 436 – 787.


 • U Somboru po najavi meteorologa u petak ujutru maglovito  sa temperaturom oko – 2 stepena, a tokom dana oblačno sa maksimalnom temperaturom od 2 stepena. I dalje skoro bez vetra uz prosečnu vlažnost vazduha oko 90%. Slično temperature, hladno i maglovito, će se nastaviti do kraja vikenda.
 


Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .