14 11 2019 / 05:35

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 13 novembar 2019 16:12

Održana 181. sednica

Gradskog veća

 

Rezultat slika za grad sombor

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 13 novembar 2019 16:09

Odata počast palim borcima

, žrtvama Prvog svetskog rata i

majoru Nikoli Iliću - Bajki

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 13 novembar 2019 16:06

USAID i Grad Sombor

uspostavili su jedinstveno

upravno mesto...

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 13 novembar 2019 16:04

Nedeljni saobraćajni izveštaj

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 13 novembar 2019 16:00

Uspešna godine za

Kompaniju "Meteor Commerce"

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 13 novembar 2019 15:56

Akciju dobrovoljnog davanja krvi

u četvrtak u Somboru

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 13 novembar 2019 15:51

U toku orezivanje krošnji

uličnih drvoreda

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - MUZIKA
sreda, 13 novembar 2019 15:49

"Jazzbuka" u Staparu i Kljajićevu

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - KNJIŽEVNOST
sreda, 13 novembar 2019 15:45

Književno veče sa Ljiljanom Šarac

 

Rezultat slika za ljijljana šarac

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
sreda, 13 novembar 2019 15:41

Drugi vikend SOS Lige

budućih šampiona 2019

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
sreda, 13 novembar 2019 15:25

"Bowlingstones" na svojoj stazi

bolji od "Metalca" Beograd

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 13 novembar 2019 15:21

Servisne informacije,

isključenja struje,

vremenska prognoza...

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
sreda, 13 novembar 2019 00:00

Ovih dana u Somboru i okolini…

  • Održana 181. Sednica Gradskog veća Sombor
  • Povodom obeležavanja Dana prisajedinjenja, članovi Gradskog veća Sava Dojić, Miroslav Kovačić i Silard Janković položiće danas vence na Spomenik palim borcima u Prvom svetskom ratu i na Spomenik majoru Iliću Bajci
  • Danas  je “Otvoreni dan“ u кasarni Prvog centra za obuku Vojske Srbije Građani mogu doći u jednicu u vremenu od 10 do 13 časova
  • Promocija romana “Persson” (Laguna, 2019) Nikole Lekića održaće se večeras u 18 časova, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke
  • Akcija dobrovoljnog davanja krvi u četvrtak u Crvenom krstu Sombor
  • „Monografija slikara Zorana Stošića Vranjskog” biće predstavljena u petak, u  svečanoj sali Skupštine grada Sombora
  • Tribina na temu bezbednosti i sigurnosti mladih i tolerantnog života u zajednici, održaće se u petak, u prostoru Škole za osnovno obrazovanje odraslih
  • Bowling klub “Bowlingstones” u drugom kolu Prve bowling lige Srbije pobedio je u Somboru  ekipu beogradskog “Metalca”
  • U Somboru danas,  prema najavi meteorologa malo vedrije nego prethodnih dana sa temperaturom u porastu ali i pojačanim vetrom

* 181. sednica Gradskog veća održana je u utorka 12.novembra. Gradski većnici su raspravili i odlučili o četrnaest tačaka dnevnog reda među kojima su bile Izveštaj o izvršenju Odluke o Budžetu grada Sombora za 2019. godinu, za period januar-septembar, predlog Odluke o prvim izmenama i dopunama Odluke o pružanju usluga pravne pomoći u gradu Somboru,  dinamika povlačenja sredstava Budžeta grada Sombora u poslednjem kvartalu 2019. godine kao i predlog Rešenja o utvrđivanju prosečnih cena metra kvadratnog  odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2020. godinu na teritoriji Grada Sombora. Na osnovu Zakona o porezu na imovinu lokalna samouprava - Odeljenje lokalne poreske administracije  donelo predlog Rešenja o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2020. godinu kroz sedam zona na teritoriji Grada Sombora. Odeljenje za finansije je u saradnji sa ostalim odeljenjima Gradske uprave grada Sombora sačinilo Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada Sombora za 2019. godinu, za period januar-septembar, koji su jednoglasno usvojili članovi gradskog veća.Prema ovom izveštaju tekući prihodi budžeta grada su u posmatranom periodu ostvreni u iznosu od 2.120.047.886 dinara, dok su ukupni prihodi u periodu januar-septembar 2019. Godine ostvareni u apsolutnom iznosu od 2.152.736.667 dinara. Ukupni budžetski rashodi (svi izvori) izvršeni su u iznosu od 2.033.296.165 dinara. Sagledavajući navedene iznose ostvrenih prihoda i primanja i izvršenih rashoda u periodu januar-septembar 2019. Godine možemo zaključiti da je likvidnost KRT-a bila na zadovoljavajućem nivou i da ista nije bila ugrožena, što znači da su sve funkcije korisnika očuvane, a obaveze preuzete Odlukom o budžetu za tekuću godinu servisirane.


* Povodom obeležavanja Dana prisajedinjenja, članovi Gradskog veća Sava Dojić, Miroslav Kovačić i Silard Janković položiće danas vence na Spomenik palim borcima u Prvom svetskom ratu i na Spomenik majoru Iliću Bajci.

* Danas  je “Otvoreni dan“ u кasarni Prvog centra za obuku Vojske Srbije Građani mogu doći u jednicu u vremenu od 10 do 13 časova. “Otvoreni dan“ se organizuje povodom Dana jedinice, Prvog centra za obuкu, sa ciljem približavanje Vojske Srbije svim građanima Zapadnobačkog upravnog okruga, i samim tim, stvaranje uzajamnog poštovanja i poverenja.Na taj svi zainteresovanim sugrađani iskrenih namera, mogu bolje da se upoznaju sa naoružanjem i opremom  kojim raspolaže jedinica Vojska Srbije u Somboru  i sa stepenom uvežbanosti i osposobljenosti srpskih vojnika.


* Promocija romana “Persson” (Laguna, 2019) Nikole Lekića održaće se večeras u 18 časova, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke “Karlo Bijelicki”. Domaćin večeri biće Nataša Turkić direktorica Gradske biblioteke a o knjizi govoriće književnik Branko Ćurčić i sam autor Nikola Lekić.


* Crveni krst Sombor u saradnji sa partnerima iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine u četvrtak, 14. novembra organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će se odvijati u terminu od 9 do 13 časova u prostorijama Centra za edukaciju Crvenog krsta Sombor na Apatinskom putu broj 19. Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju svi zdravi punoletni građani do navršenih 65 godina života.


* „Monografija slikara Zorana Stošića Vranjskog” biće predstavljena somborcima u petak, 15. novembra, u 18 časova, u  svečanoj sali Skupštine grada Sombora. O monografiji koja je nastala u saradnji dva muzeja - Muzej grada Vranja i Muzej grada Sombora govoriti će likovni kritičar Sava Stepanov.


* Tribina na temu bezbednosti i sigurnosti mladih i tolerantnog života u zajednici, održaće se u petak, 15. novembra,u prostoru škole za osnovno obrazovanje odraslih , sa početkom u 13 časova. Tribina je deo brojnih i složenih aktivnosti sa mladima , kao i institucijama i organicacijama civilnog društva u Somboru i vodiće je psiholog Jadranka Radojčić. Namenjena je izabranim srednjoškolcima Sombora deo je  projekta „ Kroz saradnju do bezbednosti žena na lokalnom nivou“ koji podržava Misija OSCE u Srbiji. Projekat realizuje NVO “Ženska alternativa” Sombor.


* Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave, po planu vršenja komunalno-inspekcijskog nadzora u somborskim selima tokom novembra mesecadanas je u Čonoplji  i Telečkoj.Prema planu, kontrola komunalnog reda slede : , 14.11. Bački Monoštor, 19.11. Aleksa Šantić i Svetozar Miletić, 20.11. Kljajićevo, 21.11. Gakovo i Rastina, 26.11. Stanišić i Riđica, 27.11. Bački Breg i Koluti 28.11. Bezdan. Kontakt sa Odeljenjem inspekcije i komunalne policije građani mogu da ostvare i mimo redovnih poseta selima i to na telefon: 025/468-241, putem elektronske pošte na e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , pisanim putem redovnom poštom na adresu: Odeljenje inspekcije i komunalne policije, Trg cara Uroša 1, 25000 Sombor, kao i posredstvom mesne zajednice.


* Besplatnu Kreativnu i edukativnu radionicu za decu od 4 do 10 godina  organizuje u subotu 16.novembra, Udruženje „Klub na kub“u Domu učenika srednjih škola.Kreativna radionica za decu pod nazivom „Slikovite priče“ sadrži priče za decu pretežno iz Afrike i iz Srbije. Deca će na ovoj radionici imati priliku da se susretnu sa jednim od najzanimljivijih kontinenata današnjice, da čuju poučne priče i da se upoznaju sa glavnim junacima koji su pomalo nestašni, druželjubivi, snalažljivi itd.Šta znači kada kažemo za nekog da je tvrdoglav? Da li je to dobra osobina kod ljudi ili ne? Da li treba da slušamo svoje roditelje? Na ova, i mnoga druga pitanja, deca će kroz priče o tvrdoglavom slončetu, jednom neposlušnom krokodilu, lukavom majmunu, i o drugim životinjama pronaći odgovore na ova pitanja. Uz pomoć papira, bojica, kolaž papira, lepka i ostalog repro materijala uspeće da naprave svog omiljenog junaka iz priča. Radionicu vodi Dragana Marković, etnolog i antropolog.Početak je u 17 časova.

*  9. festival nauke ''Fizi bizi fest 8'' održaće se u 23. novembar ove godine. Program festivala ove godine obuhvata sledeće aktivnosti :  postavke naučno-eksperimentalnih radionica u kojima učestvuju somborski osnovci, srednjoškolci i  studenti, zajedno sa nastavnicima mentorima, naučno-popularna predavanja namenjena različitim uzrastima (satnica će biti pravovremeno objavljena. Festival je revijalnog karaktera.Celodnevni program Festivala nauke besplatno će moći da  posete svi zainteresovani mladi, deca, roditelji, ali i ostali građani, koji će imati  priliku da na najbolji način dožive nauku, uče i druže se uz naučno-popularna predavanja, eksperimente, radionice.  Centar za obrazovanje “Planeta” iz Sombora organizuje Festival sa ciljem da popularizuje nauku  među decom i mladima.


* U periodu od 17. do 19. novembra u Somboru će biti sniman jedan deo filma "Očevi slobode" u režiji Darka Bajića. Upravo za taj deo snimanje potreban je veći broj statista iz Sombora. Za učešće po danu plaća se 1.400 dinara. Sve informacije dostupne su na facebook stranici "Statisti Sombor".


* Povodom obeležavanja dana osnivanja, Kulturni centar "Laza Kostić" organizuje žurku na kojoj će nastupiti proslavljeni regionalni di-džej i  jedan od najznačajnijih predstavnika domaće elektronske muzičke scene - Marko Nastić. Žurka će biti održana u petak, 29. novembra u diskoteci "Opera" u Somboru, sa početkom u 22 časa. Pored Marka, nastupiće i di-džej Vladimir Dragaš.Tim Kulturnog centra najavljuje brojna iznenađenja, a žurka se realizuje u sklopu programa za mlade i sa ciljem da podstakne unapređenje i negovanje klupske scene u Somboru. Marko Nastić rođen je 1979. godine. Sa 16 godina postao je rezident u kultnom Beogradskom klubu "Industrija". Devedesetih godina zauzima centralno mesto na svim važnijim tehno događajima u zemlji. Sa Dejanom Milićevićem osniva “TNT”. Kasnije je sarađivao  i producirao sa svetskim zvezdama elektronske muzike - Karl Koks, Riči Hotin, Adam Beje, Marko Karola i mnogi drugi. Tradicionalno njegov set zatvara “EXIT festival”. Od potpisivanja ugovora sa berlinskom di-džej agencijom, postaje značajno ime na globalnoj tehno sceni. Nastupao je i nastupa u Evropi, Aziji, Velikoj Britaniji, Brazilu.


* Bowling klub “Bowlingstones” u drugom kolu Prve bowling lige Srbije pobedio je u Somboru  ekipu beogradskog “Metalca”. Za razliku od prvog kola, ovoga puta somborska ekipa je bila kompletna I meč je završen rezultatom 11:5 - 4.263:4.106. Najbolji pojedinac u domaćem sastavu bio je Oto Imre sa 1.103 oborena pina, a ispratili su ga Nikola Vučković i Marko Minić. Narednog vikenda na programu je treće kolo, a “Stonse” očekuje gostovanje aktuelnom šampionu države, novosadskoj “Fortuni”  koja na startu prvenstva ima maksimalan učinak od dve pobede. Meč se igra naredne u sredu, 20. novembra od 18 časova.


* Sportski savez grada Sombora počeo da sprovodi program “Besplatne rekreacija  u vodi” za građane grada Sombora. Program se realizuje u zatvorenim bazenima Sportskog centra „Soko“ u Somboru sa nedeljnom učestalošću od dva puta nedeljno utorkom i četvrtkom u vremenu od 16.30 do 17.30 časova.  Svi zainteresovani koji hoće i žele da se priključe programu mogu da se prijave putem telefona 025/436 – 787 ili dođu lično u prostorije Sportskog saveza.


* U toku su radovi na sanaciji trotoara u Pariskoj ulici. Predviđeno je da se radovi odvijaju u dve faze.U prvoj fazi planirana je sanacija desne strane ulice, od Venca vojvode Stepe Stepanovića ka ulici Laze Kostića, dok bi drugom fazom radova bili obuhvaćeni radovi na levoj strani ulice, pri čemu će dosadašnja asfaltna podloga biti zamenjena behaton pločama.Za vreme izvođenja radova Pariska ulica će biti otvorena za saobraćaj, ali dolazi do izmene režima parkiranja.


* U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je 18 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teške i pet osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 17 vozača. Na teritoriji grada Sombora evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe zadobile lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 11 vozača.Na području opštine Apatin evidentirane su dve saobraćajne nezgode u kojoj je jedna osoba zadobila lake telesne povrede. Tri vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.Na području opštine Odžaci evidentirano je šest saobraćajnih nezgoda u kojima jejedna osoba zadobila lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržan je jedan vozač. U opštini Kula evidentirane su dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške telesne povrede. Dva vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Napisano 77 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 428 prekršajnih naloga. Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina.


* Radnici JKP “Vodokanal”  tokom ove nedelje vrše pojačanu kontrolu vodomernih šahtova. Obzirom da se uskoro može očekivati pojava niskih temperatura, iz JKP savetuju potrošače sa povremeno i sami proveravaju stanje vodomera i ventila koji se nalaze u šahtu, kako bi eventualna curenja bila sanirana i time spremno dočekala zimu.


* U Somboru danas,  prema najavi meteorologa malo vedrije nego prethodnih dana sa temperaturom u porastu. Jutarnja temperatura biće u intervalu od 10 do 15, a tokom dana maksimallih 21 stepen. Duvaće pojačan jugoistočni vetar brzinom preko 12 m/s, a prosečna vlažnost vazduha oko 60%. Narednih dana slično vreme, i dalje sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine.


* Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je novo upozorenje (Žuti meteoalarm)  za period od 12.11. do 13.11.. u 00:00 časova. Prema  upozorenju RHMZ na području Zapadnobačkog upravnog okruga moguća je pojava olujnog jugoistočnog vetra, koji će dostizati udare vetra preko 17 m/s. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Ove pojave mogu prouzrokovati materijalnu štetu na pokretnoj i nepokretnoj imovini kao i u transportu i saobraćaju. Žuti meteoalarm ostaje na snazi do 13. novembra 2019. godine u 00:00 časova.

 
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 12 novembar 2019 16:43

Sombor i dalje na 4. mestu u

takmičenju

„Šampioni bezgotovinskog plaćanja“

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 12 novembar 2019 16:41

14. novembra dospeva

četvrta rata ...


Opširnije...
 
NOVOSTI - POLITIČKE STRANKE
utorak, 12 novembar 2019 16:39

Delegacija POKS u Parizu na

obeležavanju 101. godišnjici

potpisivanja primirja

u Prvom svetskom ratu

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 12 novembar 2019 16:36

"Otvoreni dan" u 1. Centru

za obuku Vojske Srbije u Somboru

 

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 1072
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .