19 12 2018 / 07:17

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 18 decembar 2018 17:15

Održana 30.sednica

Skupštine Grada Sombora

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 18 decembar 2018 17:13

U toku izrada Elaborata

o mreži osnovnih škola

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 18 decembar 2018 17:11

Predstavnici Nacionalnog saveta

Bunjevačke nacionalne manjine

kod gradonačelnice Sombora

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 18 decembar 2018 17:09

JKP "Prostor" -

Oglašavanje se može

vršiti samo na mestima

koja su određena za to...

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 18 decembar 2018 17:06

Nedeljni saobraćajni izveštaj

i Apel vozačima

 


U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pet osoba zadobilo lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 16 vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima su četiri osobe zadobile lake telesne povrede. Devet vozača je zadržano zbog vožnjepod dejstvom alkohola.

Na području opštine Apatin evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su dva vozača.

Na području opštine Odžaci evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila lake telesne povrede. Jedan vozač je zadržan zbog vožnje poddejstvom alkohola.

U opštini Kula nisu evidentirane saobraćajne nezgode. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su četiri vozača.

Napisano je 77 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 292 prekršajna naloga. Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina kretanja i neustupanje prava prvenstva prolaza.

Takođe, Policijska uprava u Somboru apeluje na građane da za vreme predstojećih praznika, obzirom na očekivan povećan intenzitet saobraćaja, budu savesni prema sebi i drugima, poštuju važeće propise i prilagode brzinu kretanja vremenskim uslovima i stanju puteva, i svoje učešće u saobraćaju učine bezbednijim.

Nepovoljni vremenski uslovi i smanjena vidljivost prouzrokovana maglom, zahtevaju od vozača veću opreznost za volanom, vožnju smanjenom brzinom bez naglog kočenja i držanje bezbednog rastojanja od drugih vozila.

Posebno se apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se uzdrže od upotrebe alkohola.Za vreme prazničnog perioda, policijski službenici saobraćajne policije vršiće pojačanu kontrolu saobraćaja.

 
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 18 decembar 2018 17:03

U sredu i četvrtak

isplata naknada

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 18 decembar 2018 16:44

Nikola Magdenovskidrugi

na konkursu

„Mladi za društvo i korupciju“

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 18 decembar 2018 16:40

GKUD "Sombor"

gostovalo u Mađarskoj

na poziv  Plesnog

društva "Šugovica"


Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 18 decembar 2018 16:34

Sneg  proteklog vikenda

napadao do 18 cm visine

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
utorak, 18 decembar 2018 16:16

Momčilo Momo Raičević

novi šef stručnog štaba

FK “Radnički 1912” Sombor

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
utorak, 18 decembar 2018 16:00

Somborski sportski klub

“Polet” na

Zimskom pojedinačnom i

ekipnom prvenstvu Srbije

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 18 decembar 2018 15:49

Vremenska prognoza

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
utorak, 18 decembar 2018 00:00

Ovih dana u Somboru i okolini…..

 

 

* U ponedeljak održana 30. sednica Skupštine grada Sombora. Odbornici  većinom glasova prihvatili : Predlog odluke o budžetu za 2019. godinu, predlog odluke o naknadama za usluge koje Gradska uprava vrši drugim licima, kao predlog o gradskim administrativnim taksama i o lokalnim komunalnim taksama na teritoriji grada Sombora. Odbornici su takođe usvojili predlog Odluke o osnivanju Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju grada Sombora. Za vršioca dužnosti direktora Centra za stručno usavršavanje zasposlenih u obrazovanju grada Sombora, imenovan profesor fizičke kulture Milan Stakić, direktor osnovne škole "Petar Kočić" u Gakovu i aktuelni predsednik Sportskog saveza grada Sombora.Prihvaćeni su i programi poslovanja javnih komunalnih preduzeća Energana, Vodokanal, Čistoća, Zelenilo, Prostor i Parking servis, kao i programi javnih ustanova u oblasti društvenih delatnosti. Pri kraju je prihvaćen i predlog programa rada Skupštine grada Sombora za 2019. godinu. Na kraju  skupštinskog zasedanja, teme su bile - izbori i imenovanja. Izabrani su novi članovi školskih odbora u svim gradskim osnovnim i srednjim školama, kao i u svim školama naseljenih mesta grada Sombora.

* Odeljenje za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora obaveštava javnost da trenutno radi na izradi Elaborata o mreži osnovnih škola na teritoriji grada Sombora.To je akt kojim se utvrđuje broj i prostorni raspored javnih osnovnih škola, a najvažniji zadatak je da se napravi razvojni plan kao podloga za odlučivanje i kasnije dobijanje saglasnosti od Ministarstva.Akt treba da istovremeno uvaži principe jednakog prava, dostupnosti, efikasnosti i efektivnosti, a sve u skladu sa geografskim, demografskim, kulturnim, ekonomskim, ekološkim i drugim karakteristikama lokalne sredine.

* JKP „Prostor“ Sombor, na zahtev zainteresovanog fizičkog ili pravnog lica, donosi odobrenje za isticanje plakata, objava, oglasa, obaveštenja i poziva. Oglašavanje se može vršiti samo na mestima koja su određena za to: oglasnim stubovima, vitrinama, tablama i drugim sličnim objektima. Zabranjeno je postavljanje oglasnog sredstva na urbanom mobilijaru, drveću, zelenilu, stubovima javne rasvete, saobraćajnim znacima, semaforima, verskim institucijama, spomen obeležjima i sličnim objektima, kao i na fasadi objekta. Ova zabrana doneta je na osnovu odredbi Odluke o uređenju grada. Komunalna inspekcija i komunalna policija vršiće pojačan nadzor nad sprovođenjem navedene Odluke.

* Udruženje “Klub na kub” organizuje danas, u Domu učenika srednjih škola besplatno predavanje pod nazivom “Kako razviti samopouzdanje i samosvest kod dece?”. Predavač je Dragana Barbir, prof. školske pedagogije.Predavanje je besplatno a početak je zakazan za 18 sati.

* Božićni koncert  u organizaciji Udruženja Nemaca “Gerhard” i ambasade SR Nemačke održaće večeras u crkvi Sv. Stjepana kralja (Karmelićani), sa početkom u 19 časova. Za programski deo ovogodišnjeg koncerta su zaduženi Dečiji hor “Šareni vokali”, Mešoviti hor Somborskog pevačkog društva i po prvi put će nam doći u goste orkestar i hor Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Sada, koji je već 15 godina  za redom najbolji gimnazijski hor u našoj državi. Nakon koncerta poslužićemo tradicionalne nemačke božićne specijalitete. Ulaz je slobodan.

* Srednja muzička škola „Petar Konjović“ Sombor, večeras organizuje Novogodišnji koncert u somborskom Narodnom pozorištu.U programu koji počinje u 18 časova, učestvju: "Cicibani", hor osnovne i srednje muzičke škole, učenici etno odseka i orkestar. Ulaz je slobodan za sve posetioce.

* Društvo književnika Vojvodine organizuje i ove godine “Književni karavan” po vojvođanskim gradovima. Obuhvaćeni su Sombor, Sremska Mitrovica i Bačka Palanka. U Somboru, u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić“, gostovaće Milan Nenadić, Ileana Ursu, Rajica Dragićević, Saša Nišavić i Milan Todorov, a od somborskih pisaca Nada Dušanić i Stojan Berber. Književno veče održaće se 20. decembra (četvrtak) u 18 časova u Domu učenika srednjih škola. Pristup je slobodan za sve građane.

* Knjiga priča „Kvadratno disanje“Danijele Repman biće predstavljena u četvrtak, 20. decembar u 18 časova, u sali dečije Gradske biblioteke “Karlo Bijelicki”. Danijela Repman je rođena u Somboru i objavila je zbirke poezije “Cikličnosti” (1997) i “Mesto za savršen beg” (2015) i roman “Tragom rasutih trenutaka” (2014). Uvrštena je u antologiju vojvođanskih pesnikinja “Oči ravnice”. Knjiga priča “Kvadratno disanje” nagrađena je na prvom konkursu za prozu Trećeg trga i Beogradskog festivala za poeziju i prozu.

* Božićni koncert pevačke grupe “Quinta Divine” održaće se u četvrtak 20. decembra u Galeriji savremene umetnosti sa početkom u 19,30h.

* "Da i Re, telo kao instrument" je komični akustični mjuzikl koji će somborci moći videti i čuti u četvrtak 20.decembra u narodnom pozorištu sa početkom u 20h. Rediteljka: Višnja Obradović. Izvođači: Ana Vrbaški i Marko Dinjaški. Muzički aranžmani/kompozicija: Alice in WonderBand. Trupa “Alice in WonderBand” je orkestar koji pleše. Služi se glasom i tehnikom telesnih perkusija (body percussion), u kojoj je telo ritmički instrument. U svom izrazu umetnici kombinuju pozorišni jezik sa fizičkim teatrom, pokretom, cirkusom.

* “Ikone i slike” je prva samostalna izložba autora Damjana Vasilišina i biće otvorena u petak 21.decembra u Maloj sali KC Sombor sa početkom u 18h.

* Udruženje “Klub na kub” organizuje “Prvi somborski bazar mama”. Bazar će biti održan u subotu 22. decembra od 16 do 19 sati u Domu učenika srednjih skola. Mame će imati priliku da prodaju, razmene ili poklone polovnu dečiju garderobu, obuću, igračke, knjige i bebi opremu. Eto prilike da sredite ormane i rešite se nečega što vam ne treba, učinite dobro delo i pronađete nešto i za svoje mališane. Najavljena je kreativna radionica, dolazak Deda Mraza, predavanje, prezentacija, humanitarna akcija, tombola... Broj štandova je ograničen, pa je obavezna prijava koja traje do 20. decembra na fejsbuk i instagram profilu Club_na_kub. Za posetioce je ulaz besplatan a satnica svih programa biće blagovremeno objavljena.

* Humanitarni Koncert pod nazivom “Radost duše” održaće se u nedelju 23.decembra u Karmelićanskoj crkvi sa početkom u 20 h. Koncert je deo akcije “Spasimo somborske orgulje” u Karmelićanskoj crkvi. Na koncertu će nastupiti Gradski tamburaški orkestar “Vasa Jovanović” iz Novog Sada, Mešoviti hor Somborskog pevačkog društva, Sonja Šarić, Zorana Iđuški, Ana Paretić, Vesna Živković, Dimitrije Savić, Hedvig Oršovari,  Svetozar Saša Kovačević, Predrag Ivanić i Endre Oršovari

* Trg Svetog trojstva u Somboru biće mesto na kojem će se u period od 22. decembra 2018. do 6. januara 2019. godine održati tradicionalna manifestacija "Somborske zimske čarolije". Svečano otvaranje Zimskih čarolija predviđeno je u subotu 22. decembra sa početkom u 18 časova i 30 minuta. Iste večeri posetioce će zabavljati bendovi "Watrogasci" i "Atomsko sklonište". Za doček Nove godine, 31. decembra, publiku će zabavljati Sanja Ilić i Balkanika.  Kada je reč o muzičkom programu naši sugrađani između ostalog mogu uživati u sledećim koncertima - 28. decembra nastupaju "Prljavi inspektor Blaža i kljunovi", 30. decembra sviraće "Električni orgazam", 4. janura nastupa grupa "Gift", dok je poslednji koncert zakazan za 6. januar, na kojem će nastupiti Tijana Dapčević. Organizatori, Grad Sombor i Turistička organizacija Grada Sombora, i ove godine su se potrudili da naprave kvalitetan, bogat program, pa će se tako tokom 16 dana "Zimskih čarolija" biti održano nekoliko dečjih predstava, promocija knjiga, koncerti horova kao i kreativne radionice za najmlađe.

* JKP''Parking servis Sombor'' Sombor obaveštava građane da zbog održavanja manifestacije ''Somborske zimske čarolije'' u organizaciji Turističke organizacije grada Sombora, ulica Trg Svetog Trojstva na potezu između ulice Trg Cara Lazara br. 1 i ulice Laze Kostića će biti zatvorene za saobraćaj u periodu od 15. decembra 2018. godine od 6 časova do 15. januara 2019. godine do 23 časova. Molimo građane da poštuju saobraćajnu signalizaciju i uputstva ovlašćenih lica. Sva vozila koja se budu zatekla na navedenim lokacijama, u terminu nakon zatvaranja, biće uklonjena specijalnim vozilom ''Paukom''. JKP’’Parking”.

* Proglašenje najboljih u 2018.godini, u okviru Gradskog  fudbalskog saveza Sombor će  se održati 21.decembra u Plavoj sali SC „Soko“ u 18h. Priznanja će dobiti najbolji fudbaleri u seniorskoj, omladinskoj, kadetskoj i pionirskoj konkurenciji, najbolji somborski golman, dok će „Gran pri“ biti dodeljen najboljem sa ovih prostora bez obzira gde nastupa. Takođe proglasiće se i najbolja ekipa godine, najbolja ekipa jeseni,kao i najbolji trener, sportski radnik, najperspektivniji sudija .

* U sklopu manifestacije "Somborske zimske čarolije", na Trgu Svetog Trojstva će biti postavljeno klizalište. Klizalište će početi sa radom u petak, 21. decembra . Kako stoji na sajtu Sportskog centra "Soko", cena ulaznice za decu, studente i penzionere je 100 dinara, a sat klizanja za odrasle košta 200 dinara. Dimenzije klizališta su 15x30 metara sa zaštitnom ogradom, a kapacitet klizališta je 130 klizača.

* U subotu je održan drugi memorijalni turnir u rvanju "Ivan Frgić - Žuti".  U organizaciji  Rvačkog kluba “Radnički”, ovoga puta na turniru koji se održava u spomen najtrofejnijeg somborskog sportiste, učestvovali su pioniri i kadeti iz devet klubova: “Potisja” iz Kanjiže, subotičkih “Aleksandrovo” i “Spartak” iz Subotice, “Dinama” iz Pančeva, “Proletera” iz Zrenjanina, “Fruškogorca” iz Sremske Kamenice, “Sente”, kao i “Soko” i “Radnički” iz Sombora. Za najuspešnijeg tehničara turnira proglašen je Kevin Lenđel iz “Potisja”. Stefan Todosijević, iz  “Dinama” dobio je priznanje kao najbolji  takmičar iz gostujućih klubova, dok je priznanje kao najbolji domaći takmičar dobio Bojan Kostić iz “Radničkog” Sombor.

* Somborski sportski klub „Polet“ se takmičio sa šest takmičara na Zimskom pojedinačnom i ekipnom prvenstvo Srbije u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji i osvojio ukupno 17 medalja u juniorskoj kategoriji. Matija Rađenović se takmičio u apsolutnoj kategoriji i oborio dva nacionalna rekorda za dečake do 12 godina, na 50m prsno (33.80) i 100m prsno (1:11.88)

* U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pet osoba zadobilo lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 16 vozača.Na teritoriji grada Sombora evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima su četiri osobe zadobile lake telesne povrede. Devet vozača je zadržano zbog vožnje pod dejstvom alkohola.Na području opštine Apatin evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su dva vozača.Na području opštine Odžaci evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila lake telesne povrede. Jedan vozač je zadržan zbog vožnje pod dejstvom alkohola.U opštini Kula nisu evidentirane saobraćajne nezgode. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su četiri vozača.Napisano 77 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 292 prekršajna naloga.Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina kretanja i neustupanje prava prvenstva prolaza.

* Zbog planiranih radova u električnoj mreži,  danas bez električne energije, u periodu od 8 časova i 30 minuta do 13 časova i 30 minuta, povremeno će ostati domaćinstva na području trafostanica „Toze Markovića“ i „Samoposluga“. Takođe, u vremenskom periodu od 11 do 13 časova, povremeno bez električne energije će ostati domaćinstva na području „Salaši Radojevići“.

* Prema rečima meteorologa danas u Somboru oblačno i suvo vreme sa umerenim severozapadnim vetrom . Minimalna jutarnja temperatura će biti -8 a najviša dnevna 1 stepen. Vlažnost vazduha će se kretati od 97 do 100 %. Za naredne dane, meteorolozi predviđaju malo više temperature.

 

.

 

 
NOVOSTI - SOMBOR
ponedeljak, 17 decembar 2018 16:02

144. sednica Gradskog veća

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
ponedeljak, 17 decembar 2018 15:59

Otkrivena spomen ploča

dr Jovanu Joci Laloševiću

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
ponedeljak, 17 decembar 2018 15:57

12. sednica

Socijalno-ekonomskog saveta

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
ponedeljak, 17 decembar 2018 15:54

Druga sednica

Bunjevačko nacionalnog

saveta

 

video prilog

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 949
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .