26 02 2018 / 04:11

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
subota, 24 februar 2018 00:00

 

 

Ovih dana u Somboru i okolini :

 

 

* U subotu (24.02.) u 11 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor biće igrana dečja predstava „Avanture sa Karlsonom“, po motivima Astrid Lindgren, u režiji Veselina Bojdeva u izvođenju dečijeg pozorišta Subotica. U predstavi igraju Boško Boškov, Jasmina Pralija, Svetlana Abramović i Branislav Trifković.Muziku za predstavu komponovao je Pavle Zvekić, dok je asistencija u režiji poverena glumici Danki Balać. Scenografiju i lutke osmislila je Hristina Nedeva.

* U skladu sa akcijom besplatnih preventivnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u nedelju ( 25.02.) , u periodu od 8 do 16 časova Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ Sombor organizuje sledeće preglede: oftamološki pregledi, kardiološki pregledi, šećer u krvi i tumor markeri prostate i jajnika. Oftlamloški pregledi, pregledi šećera u krvi i tumor markeri obavljaće se samo u zgradi Specijalističkih ambulanti Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor. Kardiološki pregledi obavljaće se na dva punkta i to: u Ambulanti za kardiovaskularne i reumatološke bolesti, ulica Mirna 3 i u zgradi Specijalističkih ambulatni Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, ulica Vojvođanska 75.

* Izložba grafika i fotografija “Novi kvadrati”, Branimira Karanovića, biće otvorena u utorak, 27. februara, u Galeriji KC “Laza Kostić” Sombor. Početak otvaranja je zakazan za 19 sati, a postavka će trajati do 17. marta.

* Grad Sombor, Somborski edukativni centar i Somborski omladinski Boom upućuju poziv mladima uzrasta 15 do 30 godina sa teritorije grada Sombora na obuku pod nazivom„Jačanje kompetencija za pripremu i realizaciju projekata finansiranih iz sredstava EU i drugih međunarodnih fondova“, koja će biti realizovana u Omladnskom klubu i to iz dva dela, od kojih će prvi biti održati od 2. do 4. marta, dok je termin predviđen za realizaciju drugog dela obuke od 9. do 11. marta.Obuka se organizuje u okviru projekta „Mlad se promeni, za posao pokreni 3.0 - unapređenje zapošljivosti i podsticanje zapošljavanja mladih u Somboru“, koji realizuje grad Sombor u partnerstvu sa Somborskim edukativnim centrom i Somborskim omladinskim Boom-om, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.Prijave se vrše najkasnije do utorka, 27. februara, popunjavanjem prijavnog formulara koji je potrebno poslati na mejl   Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Povratnu informaciju o prijemu za učešće u projektu prijavljeni će dobiti u sredu, 28. februara, do kraja dana, kada će primljenim kandidatima biti prosleđena agenda obuke.Broj učesnika je ograničen, a za iste su obezbeđeni obroci, osveženje, promo materijal, materijal za rad, sertifikati o pohađanju obuke i usluga prevoza za učesnike iz naseljenih mesta na teritoriji grada Sombora.

* Otvoren je Javni poziv za izbor korisnika za dodelu sredstava pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica koje su bili korisnici programa kupovine seoske kuće sa okućnicom iz sredstava budžeta Republike Srbije ostvarenih prodajom doplatne poštanske marke kroz dodelu pomoći u vidu građevinskog materijala i druge opreme za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom. Rok za podnošenje prijava je 5. mart.Prijave sa potrebnom dokumentacijom se podnose u zatvorenoj koverti preko pisarnice opštinske uprave Kula, lično ili poštom na adresu, Lenjinova 11, Kula, Komisija za izbor korisnika - pomoć u građevinskom materijalu za izbeglice sa naznakom: Prijava na Javni poziv za dodelu sredstava za nabavku građevinsku materijala namenjenog poboljšanju uslova stnovanja porodica izbeglica koji su bili korisnici programa kupovine seoske kuće sa okućnicom iz sredstava budžeta Republike Srbije ostvarenih prodajom doplatne poštanske marke.

* Zajednički projekti između GIZ-a i privrede povezuju privredne interese i razvojnopolitičke ciljeve, kao što su uvođenje novih tehnologija, upravljanje otpadom i vodama, transfer tehnologija i znanja. Svaki partner u projekat unosi svoje jake strane – GIZ pruža podršku pri finansiranju u maksimalnom iznosu do 50 odsto (200.000 evra) ukupnog budžeta i koordinira aktivnosti. Firme u projekat unose svoju tehnologiju, kapital i stručno znanje. Odgovornost, trošak i rizike snose oba partnera podjednako, rečeno je na jučerašnjem sastanku.Poziv za prijavu projektnih ideja otvoren je do 31. marta i pozivaju se sve zainteresovane firme da prijave svoje projektne ideje ili da se za više informacija obrate Tehničkom sekretarijatu NALED-a u Srbiji putem e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

* Otvoreno međunarodno prvenstvo Srbije u kung fu sanda borbama zakazano je za danasu ofo sali Gradske hale Mostonga. Početak je u 10.30.

* Prvi pokrajinski turnir u fleg fudbalu biće organizovan pod pokroviteljstvom Saveza američkog fudbala Vojvodine i Kluba američkog fudbala „Celtis“ Sombor u hali OŠ „Petar Kočić“ u Riđici sutra. Na turniru će pored domaćina iz Sombora učestvovati još 7 ekipa iz Novog Sada, Kleka, Kikinde, Sremske Mitrovice, Pančeva, Bečeja i Inđije. Početak takmičenja u Riđici je u 11 časova.

* Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas će bez struje povremeno ostati domaćinstva u Kuli koja se napajaju na trafostanicama Itobačka, Silos i Ž i to u vremenu od 10 do 14 sati.

* U Somboru će za vikend dežurati Prva narodna apoteka u Ulici Kralja Petra Prvog 36.

* Za poslednji vikend februara se u našem gradu očekuje se promenljivo oblačno vreme sa povremenim sunčanim intervalima, ali hladnije nego prethodnih dana. Temperature u jutarnjim časovima biće u minusu. Prema najavi meteoroga, danas ujutru temperatura će iznositi oko -3, a sutra i do -9 stepeni i sneg. Tokom dana maksimalne temperature danas će biti do plus 1, ali sutrado – 3 stepena. Duvaće slab istočni vetar brzinom do 6 m/s, dok će relativna vlažnost vazduha iznositi oko 85%.

* Nivo Dunava kod Bezdana juče je iznosio 181 cm, kod Apatina 239 cm i kod Bogojeva 226 cm.

 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 23 februar 2018 16:21

Ministar predstavio

penzionersku karticu

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 23 februar 2018 16:18

U nedelju

Besplatni pregledi...

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 23 februar 2018 16:15

Objavljen

Konkurs za medijske

sadržaje

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 23 februar 2018 16:12

Organizovana

Obuka zastupnika

u osiguranju

Opširnije...
 
NOVOSTI - POZORIŠTE
petak, 23 februar 2018 16:07

Lutkarska predstava

„Avanture sa Karlsonom“

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
petak, 23 februar 2018 16:05

U Riđici

Prvi pokrajinski turnir

u fleg fudbalu

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 23 februar 2018 16:01

Servisne informacije

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 22 februar 2018 15:54

105. sednica

Gradskog veća


Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 22 februar 2018 15:53

Poreske prijave


Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 22 februar 2018 15:49

Raspodela sredstava

u oblasti sporta


Opširnije...
 
NOVOSTI - VOJVODINA
četvrtak, 22 februar 2018 15:46

Aktivne mere

zapošljavanja

u Odžacima

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - UDRUŽENJA GRAĐANA
četvrtak, 22 februar 2018 15:44

Obuka za pisanje projekata


Opširnije...
 
NOVOSTI - UDRUŽENJA GRAĐANA
četvrtak, 22 februar 2018 15:33

"Čajanka" i promocija

"Bunjevačkog kalendara"


Opširnije...
 
NOVOSTI - APATIN
četvrtak, 22 februar 2018 15:31

,,Balans’’

Vesne Dimitrijević

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
četvrtak, 22 februar 2018 15:26

Otvoreno prvenstvo Srbije

u sanda borbama

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 22 februar 2018 15:24

Servisne informacije

 

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 858
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair by Dusica

Gradska Pivnica Sombor

Robna kuca MILANO

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .