23 04 2019 / 02:52

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


NOVOSTI - SOMBOR
ponedeljak, 22 april 2019 16:07

Tragedija u Somboru!

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
ponedeljak, 22 april 2019 15:05

Reciklažom limenki

do obnove vrtića

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
ponedeljak, 22 april 2019 15:00

Od 23. do 27. aprila

11. Međunarodni

festival cveća u Somboru

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
ponedeljak, 22 april 2019 14:58

Običaj polivanja

devojaka i žena

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
ponedeljak, 22 april 2019 14:56

„Podelimo uskršnju radost“

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
ponedeljak, 22 april 2019 14:54

Tematski dan

na temu zdravlja

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - VOJVODINA
ponedeljak, 22 april 2019 14:52

Obuka za poslodavce

„Angažovanje sezonskih

radnika u poljoprivredi“

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
ponedeljak, 22 april 2019 14:48

"Pick up something"

“Atlas pseudomitologije”

“Salaši za Vas”

 

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
ponedeljak, 22 april 2019 14:46

"Radnički 1912" pobedio,

"Radnički" i "Sloga" nerešeno

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
ponedeljak, 22 april 2019 14:43

MRK "Somborelektro"

osvojio bodove i u Pančevu


Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
ponedeljak, 22 april 2019 14:41

5 medalja na Kupu

Vojvodine za kadete,

juniore, mlađe seniore

i seniore

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
ponedeljak, 22 april 2019 14:36

Servisne informacije

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
ponedeljak, 22 april 2019 00:00

Ovih dana u Somboru i okolini


* Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović obišla je Bački Monoštor i početak radova na promeni prozora na zgradi predškolske ustanove. Sredstva za promenu prozora sakupljena su akcijom prikupljanja reciklažnog otpada. Monoštorci su prošle godine istom akcijom sakupljena sredstva iskoristili za opremanje ambulante u ovom mestu a ove godine sredstva se koriste za promenu prozora na zgradi predškolske ustanove „Sunčica“. Sad je sakupljeno pola tone ( 500kg) limenki koje su uz pomoć “Rekan” fondacije iz Beograda, prebacčene u Beograd uz pomoć privatnog prevoznika Tina Štrangar koji je to odradio besplatno i sa dobijenim sredstvima uz pomoć i donaciju meštana Bačkog Monoštora prikupljena sredstva i ove godine u značajnom iznosu. Gradonačelnica je ovom prilikom rekla da će ove godine iz sredstava grada u okviru LAPa za decu i mlade biti obezbeđena sredstva za oslikavanje ovog prostora muralima.

* Međunarodni festival cveća u Somboru biće održan od 23. do 27. aprila . U organizaciji Dušana Kontića na glavnoj gradskoj ulici, raznovrsno saksijsko i baštensko bilje, kao i prateću oprema za bašte i terase, ponudiće izlagači iz cele Srbije i okolnih zemalja, a svi oni koji žele da kupe novo cveće i zelenilo, manifestaciju će moći da posete od 8 do 20 sati. Zainteresovani za učešće na festivalu, dodatne informacije mogu dobiti na broj telefona organizatora manifestacije, (064/164-0180).

* Promocija knjige Svetislava Basare “Atlas pseudomitologije” (Službeni glasnik, 2018) održaće se 23. aprila sa početkom u 18 sati na Dečijem odeljenju Gradske biblioteke. U organizaciji Gradske bilioteke o knjizi će govoriti ispred izdavača knjige Petar Arbutina i sam autor Svetislav Basara

* Anja Petrović osnivačica “Tesla Metamorfoze” i trenutno jedini predavač na svetu održaće besplatno predavanje o lečenju “Teslinim talasima” u utorak 23.aprila, u Domu Učenika u Somboru sa početkom u 18 časova. Uz detaljno objašnjenje o “Tesla Metamorfozi” takođe će biti i pokazana praktična primena uživo.

* “Pick up something” je naziv druge samostalne izložbe fotografija autora Milana Đurđevića, koja će biti otvorena  23. aprila u Maloj galeriji KC “Laza Kostić” Sombor, sa početkom u 19h. Fotografije su nastale na Karibima i dočaravaju život lokalnog stanovništva iza turističkog paravana.

* Dan Vojske Srbije biće obeležen Svečanom akademijom u  Kasarni “Aerodrom”, u utorak, 23. aprila. Na taj dan je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.

* Promocija knjige i TV serije “Salaši za Vas” Miroslava Božine održaće se u utorak 23.aprila u 18 časova u prostorijama Udruženja penzionera Sombor. O knjizi TV seriji govoriće prof. Branislav Ćurčić i sam autor, a salašarske pesme i bećarce izvešće harminikaši Jovan i Milorad Lukić. U knjizi i seriji predstavljena su 4 salaša : “Dida Hornjakov”, “Naš Salaš”, “mijićev salaš” i “Salaš sedam dudova”.

* Povodom 90 godina od smrti Arčibalda Rajsa biće održana projekcija dokumentarno-igranog filma "Čujte, Srbi - Arčibald Rajs"  u utorak 23. aprila u amfiteatru Pedagoškog fakulteta u Somboru . Film predstavlja svedočanstvo o životu švajcarskog profesora univerziteta i publiciste, koji je bio veliki prijatelj srpskog naroda u najtežim vremenima ratnih iskušenja od 1914. do 1918. godine. Nakon projekcije uslediće razgovor sa rediteljem filma Goranom Vukčevićem. Početak je u 19 časova, a ulaz je slobodan.

* Kulturni centar "Laza Kostić i Karmelićanska crkva organizuju koncert "Stabat Mater" (Giovanni Battista Pergolesi), koji će se održati u sredu, 24. aprila, u crkvi Svetog Stjepana kralja (Ištvana) u Somboru (Karmelićanska crkva), sa početkom u 18h. Đovani Batista Pergolezi (Giovanni Batista Pergolesi) je bio italijanski kompozitor, violinista i orguljaš. Bio je jedan od najvažnjih kompozitora bufo opere. Za svog veoma kratkog života komponovao je deset opera, veliki broj oratorijuma, kantata, trio sonata i koncerata. "Stabat Mater" je jedno od njegovih najpoznatijih dela, komponovano 1736. godine, u poslednjim nedeljama Pergolezijevog života. Delo je našlo svoju primenu i na filmskom platnu. Korišćeno je u mnogobrojnim filmovima od kojih su najpoznatiji "Farinelli" i "Amadeus". Na koncertu u Somboru će učestvovati: Jana Jovanović – sopran, Nataša Rašić – mecosopran i Marija Družijanić – orgulje

* Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave grada Sombora nastavlja redovne mesečne kontrole komunalnog reda u somborskim selima. Po rasporedu sledeća kontrola se vrši 23. aprila u Gakovu i Rastini, 24.4. u Bezdanu i  25.4. u Bačkom Bregu i Kolutu.

* U 22.kolu Vojvođanske lige Sever  u fudbalu “Radnički” Sombor u subotu na Gradskom stadionu bio  domaćin ekipi  “BSK” iz Bačkog Brestovca i odigrao nerešeno 4 : 4  a “Sloga”  u Čonoplji remizirala , 1- 1, sa ekipom “Budućnost” iz Mladenova. Lider na tabeli “Radnički 1912” u nedelju u Turiji ekipi “Mladost” dao 4 a primio 2 gola.

* Na kupu Vojvodine za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore održanom u Banatskom Novom Selu u nedelju 21.aprila , takmičari karate kluba ’’Somborac’’ ostvarili su još jedan vredan rezultat. Osvojeno je 5 medalja u kata nadmetanjima: 1 zlatna, 2 srebrne i 2 bronzane. Šampionsku titulu osvojio je seniorski kata tim u sastavu: Jelena Leković, Vanja i Tijana Saveski. Srebrnu medalju osvojile su: Jelena Leković u kategoriji seniorki i Anja Vorkapić u kategoriji juniorki . Bronzane medalje osvojili su Vanja Saveski u kategoriji seniorki i Aleksa Čović u kategoriji mlađih seniora.   Svi osvajači medalja stekli su pravo nastupa na Kupu Srbije koji će se održati 11.maja.

* U 21.kolu Druge rukometne lige Sever drugo plasirana ekipa MRK “Somborelektro” u Pančevo ostvarila pobedu protiv domaće ekipe rezultatom 25 : 31. Ovom pobedom odlepila se od trećeplasirane ekipe na 6 bodova prednosti i nastavila trku sa”Potisjem” koje ima 3 boda više, Sledeće kolo u Sombor dolazi ekipa “Vojvoda Stepa”

* Zbog planiranih radova, danas od 8 do 17 sati struje povremeno neće imati potrošači u delovima sledećih ulica u Somboru:Batinska od broja 26 do 46, od 21 do 45 i broj 54, Monoštorska od broja 2 do 22, od 1 do 45 i od broja 30 do 32, Mihajla Pupina od broja 2 do 12 i od 1 do 9, Đure Jakšića od broja 8 do 44 i od 7 do 41, Ivana Cankara od broja 2 do 26 i od 1 do 33, Kapetanova od broja 2 do 8 i od 1 do 11, Stevana Semze od broja 2 do 24 i od 1 do 21, Ivana Milutinovića od broja 38 do 48 i od 27 do 31, Pinkijeva od broja 2 do 18 i od 1 do 23, Sime Matavulja od broja 1 do 9

* Zatvoreni bazen u Gradskoj hali „Mostonga“ za građanstvo radiće do četvrtka, 25. aprila. Plivački i vaterpolo klubovi svoje trenažne procese na zatvorenom bazenu nastaviće još i tokom meseca maja, po unapred dogovorenom rasporedu

* Tradicionalna akcija "Mesec čistoće 2019"  nastavlja se u utorak 23.aprila kada su na redu sledeće ulice „Batinska“, „Stanka Paunovića“, „Slobodana Bajića“, „Jurija Gagarina“, „Vlaha Bukovca“, „Blagoja Parovića“, „Gavrila Principa“, „Jasna poljana“, „Banijska“, „Dinarska“, „Igmanska“, „Romanijska“, „Lovačka“, „Omladinska“, „Janka Veselinovića“ i „Bezdanski put“

* Preduzeće „Oris“doo iz Sombora sprovodi do 19. maja, akciju suzbijanja krpelja na zelenim površinama u gradu i svim naseljenim mestima opštine Sombor. Tretmanom će biti obuhvaćene zelene površine unutar naseljenih mesta: parkovi, igrališta, groblja, kao i šetališta i izletišta van naselja. Ujedno se obaveštavaju i pčelari da je u periodu vršenja tretmana potrebno da zaštite ili izmeste svoje košnice.

* Prema rečima meteorologa danas, posle malo oblačnog ali suvog jutra, sunčan pravi proletnji dan, Jutarnja temperatura oko 10, a maksimalna dnevna do 22 stepeni. Tokom celog dana duvaće umeren zapadnii povetarac brzinom od 3 do 5 m/s dok će prosečna vlažnost vazduha biti 55%. Slično vreme će se zadržati i naredne nedelje

.
 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 19 april 2019 16:38

Pripadnici

katoličke veroispovesti širom

sveta danas obeležavaju

Veliki petak.

Čestitku povodom

predstojećeg

Uskrsa uputio je

Josip Pekanović, župnik...

 

video prilog

 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 19 april 2019 16:31

30 godina OŠ "Dositej Obradović"

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - VOJVODINA
petak, 19 april 2019 16:29

70 miliona dinara

za realizaciju 23 projekta

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 19 april 2019 16:24

Lazareva subota - Vrbica

 

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 996
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .