17 10 2019 / 03:15

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


NOVOSTI - ZDRAVLJE
sreda, 16 oktobar 2019 19:15

Počinje vakcinacija

protiv sezonskog gripa

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - UDRUŽENJA GRAĐANA
sreda, 16 oktobar 2019 19:12

U toku

prvi krug anketiranje građana

u sklopu projekta

"Participativno budžetiranje"

 

video prilog

Opširnije...
 
NOVOSTI - UDRUŽENJA GRAĐANA
sreda, 16 oktobar 2019 19:10

Seminar „Mladi u dijalogu“

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - VOJVODINA
sreda, 16 oktobar 2019 19:08

„Donatorski fruštuk“ za

Međunarodni dan seoskih žena

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 16 oktobar 2019 19:02

NSZ Sombor ove nedelje

posreduje za sledeće poslove....

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - MILOSRDNA DELATNOST
sreda, 16 oktobar 2019 19:00

Veronauka za odrasle

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - UDRUŽENJA GRAĐANA
sreda, 16 oktobar 2019 18:56

Prikupljena sredstva za

kupovinu profesionalne

sušare

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - UDRUŽENJA GRAĐANA
sreda, 16 oktobar 2019 18:54

Tribina

„Bunjevci u Somboru

od 1748. do 1918. godine“

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - VOJVODINA
sreda, 16 oktobar 2019 18:53

Sastanak sa direktorima

komunalnih preduzeća,...

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - MUZIKA
sreda, 16 oktobar 2019 18:50

„Orijentalija 2019“

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 16 oktobar 2019 18:49

“Veče Indijske kulture

sa Monikom Maširević”

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
sreda, 16 oktobar 2019 18:46

Biciklist "S Teama" - 5 medalja,

Mihajlo Stolić prvak Balkana,...

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
sreda, 16 oktobar 2019 18:44

KMF "ŽAK junior"

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SPORT
sreda, 16 oktobar 2019 18:43

24. "ASIKS Apatinski

Dunavski polumaraton"

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - SOMBOR
sreda, 16 oktobar 2019 18:41

Vremenska prognoza

 

Opširnije...
 
NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
sreda, 16 oktobar 2019 00:00

* Četvrta tranša pomoći za socijalno ugrožena lica, nastanjenim u naseljenim mestima na teritoriji grada Sombora krenula je u utorak iz prostorija Crvenog krsta Sombor. Radi se o 550 prehrambenih paketa koje će korisnici socijalne pomoći preuzeti u mesnim zajednicama svog stanovanja. Po rečima zamenika gradonačelnice Sombora Antonija ratkovića, ostaje do kraja godine još jedna tranša podele paketa koja će biti najverovatnije u decembru, a i za narednu godinu planirana su sredstva u budžetu za 2020. godinu.

* Crveni krst Sombor organizovao u utorak akciju dobrovoljnog davanja krvi koja je bila posebna po tome što su davaoci bili učenici srednjih škola iz Sombora i studenti Pedagoškog fakulteta. Sledeća redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi će biti organizovana u četvrtak, 17. oktobra, u periodu od 9 do 13 časova. Imajući u vidu da Zavod za transfuziju krvi Vojvodine trenutno raspolaže smanjenim zalihama svih krvnih grupa, iz Crvenog krsta pozivaju sve sugrađane  da se odazovu u što većem broju na zakazane akcije kako bi se zalihe krvi što pre stabilizovale.

* Predstavljanje knjige Tihomira Petrovića “Ogledi i kritike”  koja je izašla u izdanju Gradske biblioteke “Karlo Bjelicki” 2018.godine održaće se danas u 18 časova, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki". O knjizi će govoriti: prof. dr Snežana Šarančić Čutura, doc. dr Milivoje Mlađenović i prof. dr Tihomir Petrović, domaćin večeri je Nataša Turkić.

* Prva premijera u sezoni 2019/20. biće održana večeras u 20 časova, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor. U predstavi“Travnička hronika” Ive Andrića, u adaptaciji i režiji Nikite Milivojevića koja je rađena u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem, Novi Sad, igraju Marija Medenica, Jugoslav Krajnov, Tijana Marković, Branislav Jerković, Aleksandar Gajin, Dušan Jakišić, Marko Marković, Nebojša Savić, Miroslav Fabri, Dušan Vukašinović, Ninoslav Đorđević, Zoran Karajić, Marko Savković, Vladimir Milojević, Sonja Isailović, Ivan Đurić. Kompozitor predstave je Dimitris Kamaratos, scenografi Nikita Milivojević i Željko Piškorić, kostimograf Marina Sremac, scenski pokret i vokalni trening potpisuje Amalija Benet, a scenski govor dr Dejan Sredojević. Asistent reditelja je Nikola Končarević. Informacije i rezervacije na biletarnici Narodnog pozorišta Sombor ili pozivom na brojeve telefona 025/436373 i 062/248020.

* Promocija knjige Mirka. S. Markovića “Mnogo šarena knjiga” biće organizovana danas na  Pedagoškom fakultetu, u Spomen sobi Norme i Preparandije sa početkom u 12 časova. O knjizi će, osim autora, govoriti prof. dr Tihomir Petrović, prof. dr Sanja Golijanin Elez i prof. dr Milivoje Mlađenović.

* Vakcinacija protiv sezonskog gripa za građane Sombor biće omogućena od četvrtka 17.  oktobra u svim domovima zdravlja „Dr Đorđe Lazić“. Građani mogu da prime vakcinu isključivo kod svog izabranog lekara, uz prethodno telefonom zakazan pregled. Na raspolaganju je 3.000 doza, što je prema rečima direktorice dr Emeše Uri dovoljan broj doza za teritoriju grada Sombora. Vakcinacija je pre svega preporučljiva hroničnim bolesnicima i svim osobama starijim od 65 godina.

* Grad Sombor i ove godine sprovodi projekat „Participativno budžetiranje“ u okviru kojeg građani imaju mogućnost da svojim predlozima projekata kreiraju budžet za narednu 2020. godinu. Upitnici za prikupljanje projektnih ideja, dostavljeni su svim domaćinstvima u gradu i somborskim selima, a dostupni su  i u kancelarijama svih gradskih i seoskih mesnih zajednica i na gradskom sajtu. Predlozi projekata trebalo bi da se odnose isključivo na objekte, odnosno potrebe, u nadležnosti Grada jer se finansiranje obezbeđuje iz sredstava budžeta ostvarenih naplatom poreza na imovinu. Kutije za prikupljanje predloga projekata biće postavljene u prostorijama svih gradskih i seoskih mesnih zajednica, a ukoliko bude potrebno, kutije za prikupljanje projekata, biće postavljene i na drugim lokacijama. Najbolje ideje naših sugrađana,  naći  će se na listi prioriteta, za koje će glasati građani i građanke Sombora i naseljenih mesta, a koji će biti finansirani iz budžeta grada u 2020. godini, u okviru projekta Participativno budžetiranje. Prvi krug anketiranje građana u sklopu projekta "Participativno budžetiranje" je u toku, a predlozi se mogu dostaviti do 20. oktobra do 14 časova.

* Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave grada Sombora po planu vršenja komunalno-inspekcijskog nadzora u naseljenim mestima za mesec oktobar, danas je u Kljajićevu,  slede 22.10.  Gakovo i Rastina,  23.10. Stanišić i Riđica,  29.10. B. Breg i Kolut  i 30.10. Bezdan. Kontakt sa Odeljenjem inspekcije i komunalne policije građani mogu da ostvare i mimo redovnih poseta selima i to na telefon: 025/468-241, putem elektronske pošte na e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , pisanim putem redovnom poštom na adresu: Odeljenje inspekcije i komunalne policije, Trg cara Uroša 1, 25000 Sombor, kao i posredstvom mesne zajednice.

* Istorijska tribina na temu „Bunjevci u Somboru od 1748. do 1918. godine“ u organizaciji  UG „Bunjevačko kolo“ iz Sombora, održaće se u četvrtak u Svečanoj Sali zdanja Županije sa početkom u 19 časova. Pored predavanja prof. istorije Arsena Mijatovića posetioci će imati prilike da uživaju  bogatom kulturno-umetničkom programu.

* “Veče Indijske kulture sa Monikom Maširević”, putopisno- dokumentarno predavanje,   održaće se u subotu 19. oktobar u Domu učenika, u 18 časova. Monika Maširević, provela je sama mesec dana putujući po Radžastanu (Indija). Obišla je gotovo sva veća mesta i fotografski zabeležila mnoge znamenitosti. Svojom ličnom pričom i doživljajima iz koloritnog Radžastana uvešće vas u život nekadašnjih maharadža (kraljeva), pokazaće vam najznačajnije palate i građevine u Džajpuru, Džodpuru, Udaipuru, Mandavi...

* “Asocijacije i Ekspresije” je naziv nove izložbe slika Milana Konjovića , koju organizuje Galerija “Milan Konjović” u Somboru. Izložba će biti otvorena u utorak 22. oktobra u 19 časova.

* Srpska pravoslavna crkvena opština Sombor organizuje veronauku za odrasle, u okviru koje svi zainteresovani mogu saznati više o pravoslavnoj veri. Predavanja koje drže somborski sveštenici se održavaju svake subote nakon Večernjeg bogosluženja koje počinje od 17 sati, u prostorijama Crkvene opštine Sombor

* 8.Sajam torti, kolača i poljoprivrednih proizvoda, u organizaciji UG “Podunav” i Mesne zajednice Bački Monoštor, održaće se u subotu, 26. oktobra, od 14 časova u Domu kulture u Bačkom Monoštoru. Cilj manifestacije je promocija domaće radinosti, malih proizvođača i Monoštora kao turističke destinacije. Kao i prethodnih godina svi gosti će imati priliku da probaju najbolje domaće torte, kolače, med i proizvode od meda, a naći će se tu i kulen od divljači, ribe, domaća slanina, najbolja mlevena paprika …Organizatori najavljuju i promo šetnja Rezervatom - šetnom stazom Štrbac, na koju će se krenuti  u 11 sati.

* Udruženje “Ženska alternativa” obeležiće godišnjicu donošenja Rezolucije Saveta Bezbednosti 1325 ( Žene, Mir, Bezbednost ) radnom konferencijom na temu bezbednost žena i mladih u lokalnoj zajednici. Konferencija se planira u sklopu aktuelnog projekta "Saradnjom do bezbednosti žena u lokalnim zajednicama". Projekat je podržala Misija OSCE u Srbiji u cilju implementacije NAP Srbije za ovu Rezoluciju i primene politika rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou. Konferencija će se održati 31.oktobra u vremenu od 12:30 do 15:30 u hotelu “Andrić”.

* 5 biciklista somborskog kluba “S Team” nastupilo je veoma uspešno u dresu reprezentacije Srbije na Balkanskom šampionatu, koje je održano u Trebinju. Najuspešniji muški takmičar na prvenstvu Balkana bio je somborac kadet Mihajlo Stolić, koji je na drumskoj trci pobedio, a na hronometru bio drugi. Da uspeh somboraca i Srbije bude veći u muškoj kategoriji potrudio se i Igor Nadoveza, koji je u istoj kategoriji bio treći. U ženskoj juniorskoj kategoriji, jedna od najmlađih bila je Sara Počuča. U prvoj sezoni u ovom uzrastu, Sara je na Balkanskom šampionatu osvojila srebro u hronometru, i bronzu na drumu, i pokazala da će u njenoj karijeri biti mnogo uspeha i medalja. Pored njih, na balkanskom prvenstvu su za BK “S Team” predstavljale i kadetkinja Bojana Vujasinović i seniorka Ivana Vilim. Bojana je na hronometru bila 4, dok je Ivana u istoj disciplini zauzela 5. mesto.

* 24. “ASIKS Apatinski Dunavski polumaraton”, održaće se  u nedelju 20. oktobra, sa startom i ciljem u ambijentu Banje “Junaković”, u organizaciji  Atletskog kluba “Apatin”. Očekuje se rekordan broj učesnika u odnosu na dosadašnje godine, a među prijavljenima nalaze se takmičari i takmičarke iz Rusije, Rumunije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. U okviru manifestacije koja ima sportsko - zabavno-humanitarni karakter, održaće se trke na 21 kilometara i 097 metara, “Fun&Fit –Minakva trka zdravlja” na 10 kilometara, “Štafetna trka” u okviru trke na 10 kilometara (2x5 kilometara), humanitarna trka „Trka za srećnije detinjstvo“ koja se realizuje u saradnji sa Crvenim krstom Apatin u kojoj će nastupiti deca na 400 metara i gde će svi učesnici dobiti medalje. Start trka na 21,097 km, 10 km i štafetne trke je u 11 časova, dok je start dečije humanitarne trke 11,05 časova. Proglašenje najboljih biće upriličeno u restoranu Banje “Junaković” po završetku polumaratonske trke.

* Novoosnovani somborski klub u malom fudbalu “ŽAK Junior” odradio je maksimalno i treće kolo Futsal lige Vojvodine grupa Zapad. U Gradskoj hali je savladana ekipa “Tango” iz Novog Sada rezultatom 13 : 2. Narednu utakmicu “žakovci” igraju u petak, 18. oktobra u Novom Sadu protiv istoimene ekipe. Nakon tri odigrana kola somborski tim ima maksimalnih devet bodova i trenutno su prvi tim ovog ranga.

* U Somboru  i danas, 16.oktobra, nastavlja se sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine. Jutro vedro sa temperaturom oko 15 stepeni, a tokom dana sunčano sa maksimalnom temperaturom do 26 stepeni. Jugozapadni povetarac  duvaće brzinom od 1 do 3 m/s, a prosečna vlažnost vazduha biće oko 55%. Slično vreme, prema najavi meteorologa, očekuje nas  do kraja ove nedelje.

 
NOVOSTI - SOMBOR
utorak, 15 oktobar 2019 13:59

177. sednica Gradskog veća

Grada Sombora,...

 

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 1061
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .