19 10 2019 / 21:20

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SPORT
ponedeljak, 29 jul 2019 14:48

“Somborsko sportsko leto 2019“

i “Ilindanski susreti”

 

video prilog

 

 

“Somborsko sportsko leto 2019“ održano je  od 26. do 28. jula na gradskom kupalištu „Štrand“. Manifestaciju su i ove godine organizovali Sportski savez pod pokroviteljstvom Gradske uprave, a uz tehničku podršku Sportskog centra „Soko“, Crvenog Krsta, kao i mnogobrojnih sportskih organizacija sa teritorije Grada Sombora.

Najbolje ekipe i najlepši crteži kao i najkreativniji ručni radovi su nagrađeni poklonima, medaljama i zahvalnicama. Kompanija “Dukat” se pridružila ove godine manifestaciji i donirala 500 flašica voćnog jogurta.

Deo manifestacije “Somborsko sportsko leto” bila je i ove godine tradicionalna manifestacija “Ilindanski susreti” koju organizuje Zavičajno udruženje Srba “Korijeni”. Na Gradskom kupalištu “Štrand” već 10 godina čuva se srpska tradicija i običaji i organizuju se takmičenja u disciplinama: nošenje jajeta u kašiki, skakanje iz mesta u dalj, skakanje iz mesta u vis, nadvlačenje štapom, krbanje, bacanje kamena sa ramena, penjanje uz stožinu, nadvlačenje konopca.

Ovogodišnje susrete obeležio je veliki odziv takmičara svih generacija kao i dolazak takmičara iz prijateljske Prigrevice. Najuspešniji su nagrađeni medaljama i zahvalnicama.

Zavičajno udruženje Srba “Korijeni” obaveštava javnost da će 01. avgusta u Crkvi Svetog Georgija biće priređeno osvećenje i rezanje slavskog kolača povodom Krsne Slave ZUS “Korijeni”.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .