17 06 2019 / 22:54

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right

 Štampa El. pošta
NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
ponedeljak, 17 jun 2019 00:00


Ovih dana u Somboru i okolini :


* Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, na poziv investitora, položila je kamen temeljac novog stambeno poslovnog prostora u Somboru u Štrosmajerovoj ulici. Radi se o  objektu „PALAZZO ALESSANDRO“ čiji je investitor  „Modern home investment & consulting safe“ a izvođač radova je „STIL-IZGRADNjA“ DOO Sombor. Zgrada će imati 38 stambenih jedinica i 4 poslovna prostora a rok za završetak radova je 31. avgust 2020. godine i kako kaže investitor ovo neće biti jedini projekat u Somboru jer u planu ima još mnogo  toga kao i veliku želju da ulaže u naš grad.

* Zamenik predsednika Skupštine grada Sombora na osnovu člana 28. Odluke o mesnim zajednicama na teritoriji grada Sombora raspisao je izbore  za članove Saveta MZ „Venac“  u Somboru i za članove Saveta MZ „Riđica“ u Riđici, za  28.07. ove godine.  Rokovi za izvršenje izbornih radnji počinju da teku 14.6. Izbore za članove Saveta u ove dve mesne zajednice sprovešće Izborna komisija za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica

* 35. Sednica Skupštine Grada Sombora zakazana za sredu 19.jun. Na dnevnom redu je samo jedna tačka  : Izbor za funkciju predsednik Skupštine Grada Sombora. Početak u 9 časova.

* 27. Pozorišni maraton u Somboru završio se  predstavom somborskog ansambla “TENOR NA ZAJAM” Kena Ludviga u režiji Olje Đorđević. Posle ove predstave usledilo jesvečano zatvaranje 27. pozorišnog maratona, dodela nagrada i tradicionalna manifestacija “Cvetni udar”. Za izuzetne uloge i nagrade na festivali priznanja su dobili glumci Saša Torlaković, Ivana V. Jovanović, Srđan Aleksić i Marko Marković, a “Glumica i Glumac sezone” su  Danica Grubački i Aleksandar Ristoski. Takođe sinoć je u foajeu pozorišta predstavljena knjiga  autorizovana biografije Mire Banjac, "Ne daj se", autorke Tatjane Nježić.

* Predžetveni karavan kompanije "Meteor Commerce" obišao je do sada četiri lokacije gde ima otkupno mesta, Riđicu, Telečku, Kulu i Bezdan . U dve nedelje somborska kompanija "Meteor Commerc" sa svojim "Predžetvenim karavanom" obićiće sva mesta na prostoru Zapadnobačkog okruga u kojima kompanija ima svoje skladišne kapacitete, i u prijatnoj atmosferi uz muziku i dobru kuhinju družiti se sa poljoprivrednicima iz tog mesta. “Meteorov karavan" u utorak, 18. juna je u Somboru, Slede Odžaci i Prigrevica.

* Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Sombora apeluje na sve građane i poljoprivredne proizvođače grada Sombora i naseljenih mesta da uklone ambroziju na svojim posedima i parcelama, s obzirom na visoka alergena svojstva ove biljke i činjenicu da je veliki broj građana alergičan na polen ambrozije, kao i da se broj lica koja su alergična na polen ambrozije iz godine u godinu povećava.

* “Servis za podršku roditeljstva” u Somboru pruža usluge peglanje garderobe i pranje, sušenje i peglanje posteljine, kao i pranje i sušenje ćebadi. Servis se pruža na teritoriji grada Sombora i  naseljenim mestima,  i trajaće   do kraja 2019.godine a namenjen  je roditeljima koji su zaposleni i imaju dvoje i više dece mlađe od 15 godina i/ili starijeg člana domaćinstva. Nosilac posla je Crveni krst Sombor a Informaciju o tome šta je potrebno da bi  građani ostvarili pravo na ovu uslugu možete dobiti lično u Crvenom krstu Sombor ili na telefon 025/431-430. Servis sredstva za finansiranje rada dobio od Kabineta Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je u okviru mera populacione politike u 2019.godini.

*Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave grada Sombora u okviru redovnih mesečnih kontrola komunalnog reda u ponedeljak 17.6. je u Bačkom  Bregu i Kolutu, u sredu 19.6. u Bačkom Monoštoru i 20.6. u Bezdanu.

* UG "Bunjevačko kolo" Sombor u saradnji sa GKUD "Ravangrad", u četvrtark, 20.juna  premijerno prikazuje predstavu "Ča Grgina huncutarija" u Narodnom pozorištu Sombor, na velikoj sceni, sa početkom u 20 časova.  Predstavu je režirao Nenad Zubović, po tekstu na bunjevačkom jeziku, Đure Franciškovića, a izvode je članovi dramske sekcije udruženja. Ulaz besplatan. Pokrovitelj je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

* 9. “Green Town Jazz fest”  biće održan 20. i 21. juna, u bašti “Bowling centra”. Prvog dana sa početkom u 20 časova nastupaju“Thursday joy quartet” (Vojislav Savkov - saksofon, Rafael Juhas - klavir, Fedor Ruškuc - kontrabas i Siniša Karalić – bubanj), a od 22 časa koncert “Milica Duduić Ponjević quintet” (Milica Dudić Ponjević - vokal, Vojislav Savkov - saksofon, Aleksandar Dujin - klavir, Robert Sič - kontrabas, Miroslav Karlović - bubanj). Drugi dan od 20hsviraju đaci Muzičke škole“Petar Konjović”, a festival zatvara nastup“Aleksandar Dujin Orchestra – Happy moments” (Nevena Reljin - vokal, Vanja Manić Matić - vokal, Milena Jančurić – flauta, Aleksandar Dujin - klavir, Ervin Malina - kontrabas, Petar Radmilović – bubanj).Ulaz je besplatan, a moguće je rezervisati sto (u Bowling centru Bowling Stones - Apatinski put 1 ili na brojeve 069/4377-112 i 025/437-711).

* Turistička organizacija grada Sombora organizuje tradicionalnu manifestaciju XXII „Somborski kotlić“, 22. juna na Trgu Svetog trojstva. Generalni sponzor manifestacije je UniCredit banka, a pokrovitelj je Grad Sombor. Na Gradskom trgu riblji paprikaš će se kuvati uz tamburaški sastav “Ravnica” i estradnog umetnika Harisa Džinovića. Informacije o prijavama za učešće i takmičenje na br. tlf 025 434 350 ili direktno u prostorijama TOG Sombor.

* “Terminal Music & Arts Festival” u Somboru 28. i 29. juna. Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima “”Gigstixa”, “Ddticketsa” i “Ticketlinea”. Više informacija o festivalu na zvaničnom sajtu www.terminalfest.org i na FB stranici.

* Udruženje ljubitelja konja “Zapadna Bačka”, organizuje naredne četiri nedelje program “Za dušu Riđanu danas vozim fraj”. U okviru programa svake nedelje u junu,  na “Fijaker placu” u  vremenu od 10 do 12 časova kreću besplatne vožnje fijakerom za svo građanstvo Sombora, okoline Sombora i turiste. Pokrovitelj programa Grad Sombor a cilj je sačuvati fijakersku tradiciju Grada Sombora.

* “Kajak Centar Sombor” biće zvanično otvoren 20. juna. Izgradnja ovog objekta je deo Interreg IPA CBC programa međunarodne saradnje Mađarska Srbija. Projekat su zajednički realizovaliGradovi Sombor i Baje i Turistička organizacije grada Baje. “Kajak Centar”  će pružiti odlične uslove za rad budućim kajakašima, bilo da se radi o rekretivnom ili takmičarskom baljenju ovim sportom.

* Početak rada Otvorenog bazena u Gradskoj hali „Mostonga“ predviđen je za početak naredne nedelje, u zavisnosti od vremenskih uslova i završetka finalnih radova. Prvog radnog dana, ulaz će već po tradiciji biti besplatan. Cene ulaznica su ostale iste kao i prošle godine, pa deca (do 14 godina), srednjoškolci, studenti (uz indeks) i penzioneri (uz odgovarajući dokument) plaćaju 100 dinara, odrasli bez povlastica 200 dinara, a za decu do pet godina ulaz je besplatan. Set od deset ulaznica za decu, srednjoškolce, studente (uz indeks) i penzionere (uz odgovarajući dokument) košta 800 dinara, a za odrasle 1.600 dinara. Za kupovinu 10 set ulaznica, jedan se dobija gratis. Cena ležaljki za iznajmljivanje je 100 dinara, a radno vreme bazena je svakog dana od 9 do 20 sati.

* Gradsko kupalište „Štrand“ počelo je sa radom još 1. maja, a naplata ulaznica počinje od danas, 15. juna. Cene ulaznica su 50 dinara za decu i 100 dinara za odrasle, a objekat radi svakog dana od 9 do 19 sati.

* “Somaratonci” učestvovali na 11. Trci prijateljstva u Kuli .Tijana treća u trci na 5 kilometara, ”. Bojana Marić, Vesna Bjelan i Đuka Čeljuska osvojili su prva mesta u svojim starosnim kategorijama, Arpad Šarkezi drugo u svojoj, a Mirjana Došen treće u svojoj starosnoj kategoriji.

* Odigrani prvi baraž mečevi za popunu Srpske lige Vojvodine. FK “Sloga” (Čonoplja) – FK “Vojvodina 1928” (Perlez) 2:2 (0:1) i  FK “Jugović” (Kać) – FK”ČSK”( Čelarevo)  1:3. Revanši u četvrtak 20.juna.

* Fudbaleri “Omladinca” sa Bukovca posle dvomeča sa ekipom “Budućnost” iz Gložana , ostvarila uspeh i plasirala se u Područnu fudbalsku ligu Sombor. Od naredne sezone Sombor će tako imati tri predstavnika u Područnom savezu, pored “Omladinca” tu su “ŽAK” i “Kordun” Kljajićevo.

* Do 30. juna, preduzeće „Oris“ doo Sombor u saradnji sa „Ciklonizacija“ Ad Novi Sad vrši tretman suzbijanja odraslih komaraca na teritoriji grada Sombora i pripadajućih naselja iz vazduha i sa zemlje. Tretman se vrši u predvečernjim časovima od 18 do 23 časa u danima kada meteorološki uslovi budu povoljni. Suzbijanje odraslih komaraca sa zemlje se vršiti ULV tehnikom na teritoriji svih naselja preparatom na bazi aktivne materije deltametrin, dok  se aviotretman vrši preparatom na bazi aktivne materije lambdacihalotrin u zaštitnoj zoni Dunava i obodnim delovima naselja Bački Monoštor i Bezdan. Preparati su štetni za pčele, te se mole pčelari da zaštite ili izmeste svoje košnice.

* Deo ulice Staparski put u Somboru, od semafora na Prvomajskom bulevaru do semafora kod obilaznice prema Apatinu i Kljajićevu je zbog rekonstrukcije zatvoren za saobraćaj. JKP „Prostor“, izvodi radove na rekonstrukciji atmosferske kanalizacije  i presvlačenjem kolovoza novim slojem asfalta. Iz „Prostora“ apeluju na vozače da u cilju bezbednosti saobraćaja i nesmetane izgradnje, u potpunosti poštuju postavljenu signalizaciju. Završetak radova očekuje se krajem sledeće nedelje.

* U Somboru kao i u većem delu Srbije tokom noći između nedelje i ponedeljka došlo je do osveženja. Temperatura se uz kišu i jači vetar se spustila i ponedeljak nam počinje sa 22 stepena a tokom dana maksimalna dnevna 24 stepena. Duvaće umeren severni vetar brzinom od 2 do 4 m/s, a prosečna vlažnost vazduha iznosiće oko 80%.  Možemo očekivati  tokom dana prolazna naoblačenja sa grmljavinom i pljuskovima. Slično vreme , ali sa tendencijom porasta dnevne temperature do polovine ove sedmice.


 


REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Malac Genijalac Sombor

Bayer Propulse

Amigo KAFA

Chemical Agrosava

Chemical Agrosava

Agrimatco

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .