19 08 2017 / 05:25

РТВ СРЕЋЕ СОМБОР
news menu leftnews menu right


Штампа Ел. пошта
НОВОСТИ - СОМБОР
петак, 18 август 2017 15:15

Коначни резултати

избора за савете

месних заједница

 

Резултат слика за сомбор главна улица

Опширније...
 
Штампа Ел. пошта
НОВОСТИ - СОМБОР
петак, 18 август 2017 15:11

Уверења

Одељења за образовање

 

Резултат слика за сомбор

Опширније...
 
Штампа Ел. пошта
НОВОСТИ - СОМБОР
петак, 18 август 2017 14:39

Заплењен товар

чоколадица и кекса

 

Резултат слика за čokoladice Snickers Sticks

Опширније...
 
Штампа Ел. пошта
НОВОСТИ - ВОЈВОДИНА
петак, 18 август 2017 14:31

"Дани крстурске паприке"

 

Опширније...
 
Штампа Ел. пошта
НОВОСТИ - ВОЈВОДИНА
петак, 18 август 2017 14:27

"Великогоспојинске

вечери" у Стапару

- изложба стапарских

голубова

 

Опширније...
 
Штампа Ел. пошта
НОВОСТИ - СОМБОР
петак, 18 август 2017 14:19

Фестивал епске

и научне фантастике

 

Опширније...
 
Штампа Ел. пошта
НОВОСТИ - СПОРТ
петак, 18 август 2017 14:16

Почињу Фудбалска

првенства

 

Опширније...
 
Штампа Ел. пошта
НОВОСТИ - СПОРТ
петак, 18 август 2017 14:08

7. Сомборман Триатлон

 

Опширније...
 
Штампа Ел. пошта
НОВОСТИ - СОМБОР
петак, 18 август 2017 13:58

Сервисне информације

 

Опширније...
 
Штампа Ел. пошта
НОВОСТИ - ЈУТАРЊЕ ВЕСТИ
петак, 18 август 2017 00:00

 

Ових дана у Сомбору и околини:

 

* Овогодишње „Великогоспојинске вечери“ у Стапару почињу данас и трајаће све до празника Велике Госпојине, 28. августа. Данашњи програм је изложба рукотворина Удружења жена „Стапарке“, која ће у центру села бити отворена у 17 сати.

* Ликовна колонија “Елан“ биће овог викенда по 22. пут одржана у Казнено-поправном заводу у Сомбору, заједно са 15. Ликовном колонијом осуђених лица, која издржавају казну у казнено-поправним установама у Србији.Колонија почиње са радом у петак, када ће бити организована радионица „Пут до слике“. Субота ће почети обележавањем Преображења Господњег, које се симболично обележава у Казнено-поправном заводу. Колонија је замишљена као сусрет и рад ликовних уметника и осуђених лица, где ће афирмисани и школовани ликовни уметници дати смернице осуђеним лицима која имају таленат и искуство за сликарство. Селектор ликовне колоније је сомборски уметник Миленко Буиша.Селектор и презентер ове надалеко познате ликовне колоније је књижевник, новинар и ликовни критичар Давид Кецман Дако.Сатница предстојеће колоније је следећа: од 10.30 испред Завода биће обележена слава Преображење, од 13 сати је презентација рада у графици, у 14 сати је презентација „Приручника о бојама“ о методама фракталног цртежа, а од 17 сати је предвиђена изложба насталих радова и награђивање најуспешнијих. У вечерњим сатима, од 19 сати биће отворена изложба фотографија аутора Игора Чоко у Градској кући, а круна колоније је отварање ретроспективне изложбе у 20 сати на платоу испред Жупаније.

* Фестивал епске и научне фантастике „Сомбор 2017“ биће одржан19. и 20 августа. У два фестивалска дана, у простору Културног центра „Лаза Костић“, све посетиоце очекују пројекције цртаних филмова за децу и младе, пројекције филмова, изложбе слика, промоције књига и стрипова, представљање издавачких кућа и сомборских књижара, боди арт цртање, КОСПЛЕЈ, турнир у carboard играма, сајам књига, стрипова, плаката, фигурица и свега што је везано за фантастику, као и многа друга дешавања. У склопу фестивала, првог дана биће организована радионица за децу у прављењу фигура фантастичних бића, док ће другог дана бити одржана радионица цртања свемирских бродова и научнофантастичних мотива.

* У периоду од 17. до 27. августа предузеће „Орис“ доо Сомбор, у сарадњи са „Циклонизација“ доо и Ветеринарском станицом „Сомбор“ доо, извршиће третман сузбијања одраслих комараца на територији града Сомбора и припадајућих насеља. Третман ће бити вршен у предвечерњим часовима, у данима када метеоролошки услови буду повољни.Сузбијање одраслих комараца биће вршено са земље УЛВ техником, препаратом на бази активне материје делтаметрин. Препарат је штетан за пчеле, те се моле пчелари да изместе своје кошнице.Обавештавају се грађани да ће у периоду од 17. до 19. августа бити извршен третман са земље против одраслих комараца на територији општине Оџаци у следећим насељеним местима: Оџаци, Лалић, Дероње, Бачки Брестовац, Бачки Грачац, Ратково, Каравуково, Богојево, Српски Милетић. Упозоравају се пчелари да је препарат токсичан за пчеле, те да уклоне кошнице најмање 5 км од наведених места третирања. Дејство препарата траје 3 дана.

* Пријављивање деце за упис у припремне предшколске групе, у другом уписном року, биће обављено у периоду од 28. до 31. августа у објекту „Бубамара“ у Спортској улици у граду и у насељеним местима, сваког радног дана од  8 до 10 часова. Слободних места у припремним предшколским групама  у граду има у  објектима „Сунцокрет“, у Улици Вујадина Секулића бр. 18 и „Невен“, у Коњовићевој улици бр. 24.За пријаву детета за упис у предшколску установу потребно је приложити: Извод из Матичне књиге рођених за дете; Важећу личну карту, са тачном адресом родитеља или старатеља; Решење о страратељству за децу под старатељством; Доказ о здравственом прегледу детета и Попуњену пријаву.

* Финале Отвореног првенства града у streetball-у заказано је за данас од 19.30.

* У недељу, 20. августа, биће одржан „7. Сомборман триатлон“. На програму су три трке на различитим дистанцама које су прилагођене узрастима такмичара. У недељу ће у периоду од 10 до 14 сати саобраћај бити обустављен на обилазници која спаја Апатински са Стапарским путем и бициклистичко-пешачка стаза од обилазнице до градског Купалишта Штранд.

* Овог викенда почиње Војвођанска лига у фудбалу. У првом колу групе Север сомборски „Раднички“ гостује у суботу (19.08.) екипи „Потисје“ у Кањижи а у недељу (20.08) „Слога“ из Чонопље гостује у Српском Милетићу екипи „Задругар“

* Због планираних радова на електричној мрежи у Сомбору ће данас у временском интервалу од 8 до 13.30 без струје остати подручја трафостаница „Купалиште“, „Црпка“, „Јосић 8“ и „Јосићки пут 6“. Од 8 до 12 сати без струје ће остати део Сомборског пута и Улице Ади Ендреа у Бездану, а од 8 до 14 сати подручје трафостанице „Милчић“. У временском интервалу од 8.30 до 13.30 у Апатину ће без струје остати подручја трафостаница „Пригревачка“, „Пригревачка-Ловачка“, „Блок 22“ и „Јуке Колака“.

* У Сомбору ће у ноћи између петка и суботе дежурати Централна апотека на Венцу Војводе Радомира Путника 27.

* У Сомбору и околини данас сунчано и врло топло. Јутарња температура ће износити 18, а максимална дневна 32 степена. Биће мирно без ветра, док ће релативна влажност ваздуха износити око 30%. Према најави метеоролога, у недељу нас очекује пад температуре за око 15 степени и целодневна киша.

* Ниво Дунава код Бездана јуче је био 212 цм, код Апатина 281 цм и код Богојева 263 цм.

 
Штампа Ел. пошта
НОВОСТИ - СОМБОР
четвртак, 17 август 2017 14:47

Лоше стање фасада

 

Опширније...
 
Штампа Ел. пошта
НОВОСТИ - СОМБОР
четвртак, 17 август 2017 14:40

Замена последње

пужне пумпе

 

Опширније...
 
Штампа Ел. пошта
НОВОСТИ - СРБИЈА
четвртак, 17 август 2017 14:35

Заштита сезонских радника

Опширније...
 
« ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај »

Страна 1 од 844
РЕКЛАМНИ ПРОСТОР Резервишите одмах:

Slavisa namestaj Sombor

Robna kuca KIDS

Robna kuca MILANO

ELA Studio stranih jezika

RIA Cosmetics

Bašta Centar

Pagi FOTO

Robna kuca MILANO
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .