23 08 2019 / 03:37

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 22 avgust 2019 14:55

Odluka o trećim izmenama i

dopunama odluke

o uređenju grada

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 22 avgust 2019 14:53

Infuziona pumpa

za somborsku bolnicu...

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 22 avgust 2019 14:50

„Progetti“ doo, kupio 3 parcele

na kojima će izgraditi nove

proizvodne objekte

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 22 avgust 2019 14:47

Akcija  Radio "AS fm" -

Besplatno šišanja

đaka prvaka" i u Sombor

 

video prilog

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 22 avgust 2019 14:46

Počinju isplate naknada za jul 2019

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 22 avgust 2019 14:42

Anketa-

U sklopu ovonedeljne ankete

pitali smo naše sugrađane

šta bi po njima pomoglo da se

smanji broj saobraćajnih nezgoda?

 

video prilog

 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 22 avgust 2019 14:40

Obaveštenje JKP Vodokanal....

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 22 avgust 2019 14:36

3."Art Okupacija" u Somboru

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - LIKOVNA UMETNOST
četvrtak, 22 avgust 2019 14:34

„Dunavski dijalozi“

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SPORT
četvrtak, 22 avgust 2019 14:32

Filip Krajinović završio predajom

turnir u Vinston Sejlemu

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SPORT
četvrtak, 22 avgust 2019 14:30

Za AK "Apatin" pet medalja na

tradicionalnom

Letnjem mitingu prijateljstva

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
četvrtak, 22 avgust 2019 14:27

Servisne informacije


Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
četvrtak, 22 avgust 2019 00:00

* Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana danas u periodu od 9  do 13 sati u Centru za edukaciju Crvenog krsta Sombor.

* Na javnoj licitaciji održanoj u utorak izlicitirane su tri parcele u Industrijskoj zoni Grada Sombora.Parcela 9453/6 površine 11.732m², parcela 9456/11 površine 5584m² i parcela 9458/17 površine 26754m² od sada su u vlasništvu kompanije „Progetti“ doo, koja će izgraditi nove proizvodne objekte u Somboru. Zemljište je izlicitirano po početnoj ceni od 20.272.200,00 dinara, odnosno 460,00 dinara/m².

* Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava da će se preko Banke Poštanska štedionica, izvršiti danas isplata redovne novčane naknade nezaposlenim licima za jul 2019. godine a u petak privremene novčane naknade licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije, za jul 2019. godine

* Princeza Katarina Karađorđević, u pratnji izvršnog direktora Fondacije Princeze Katarine u Srbiji dr Milana Čuturila, i direktora fondacije “Lifeline” New York Tijane Ibrahimović , u petak, 23. avgusta u 14 časova uručiće donaciju u ukupnoj vrednosti od 30.000 evra Opštoj bolnici “Dr Radivoj Simonović” Sombor, a koja se sastoji od : 10 Stryker električnih kreveta za intenzivnu negu sa dušekom i transformatorom, 2 Invalidskih kolica,  6 Kanti za biootpad, 4 Aparata za merenje krvnog pritiska i Mašine za sukciju niskog pritiska. Ova vredna donacija biće raspoređena na Internom odeljenju Opšte bolnica Sombor u Koronarnoj jedinici i na Odseku Interventne kardiologije.

* Društveno odgovorna kampanja „ Ne prljaj. Nemaš izgovor ! “ nastavlja se  u Somboru. EKO tim SBB fondacije, će uz podršku opštine Sombor, JKP Sombor i “Pokreta gorana” Sombor tokom 23. i 24. avgusta čistiti Rokovačku šumu i izletište Tromeđa. Organizatori pozivaju somborce da se pridruže kampanji koja se već petu godinu za redom tradicionalno i kontinuirano sprovodi u našoj zemlji uz podršku gradova, brojnih javnih ličnosti, medija, udruženja, organizacija, festivala i ljudi koji žele da svoje okruženje učine zdravijim i čistijim mestom za život.

* Odeljenje za privredu, turizam i lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave grada Sombora objavilo je poziv na javnu raspravu o nacrtu Odluke o boravišnoj taksi. Odluka o boravišnoj taksi donosi se kako bi se uskladili propisi sa odredbama novog Zakona o ugostiteljstvu. Po novom Zakonu o ugostiteljstvu fizička lica kao obveznici plaćaju boravišnu taksu paušalno na godišnjem nivou, a pravna lica plaćaju boravišnu taksu na dosadašnji način. Visinu godišnjeg iznosa boravišne takse utvrđuje nadležno Odeljenje. Javna rasprava će trajati u periodu od 23.avgusta do 6.septembra ove godine.

* Grad Sombor objavio je Javnu nabavku za podnošenje ponuda za izradu Strategija lokalnog održivog razvoja Grada Sombora za period 2021-2027 godine. Javna nabavka otvorena je do 27. avgusta najkasnije do 11 časova bez obzira da li se ponude dostavljaju neposredno ili putem pošte. Ponuda mora biti popunjena na obrascu iz konkursne dokumentacije na srpskom jeziku, jasna, nedvosmilena, čisto popunjena u skladu sa upustvom naručioca. Ponuda sa varijantama nije dozvoljena, a ponuda mora da važi najmanje 30 dana od dana otvaranja ponuda. Javno otvaranje ponuda obaviće Komisija Naručioca u prostorijama Gradske uprave Grada Sombora, soba 223, na dan isteka roka sa početkom u 11 časova i 30 minuta. Javnom otvaranju ponuda mogu prisustvovati sva zainteresovana lica. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji Grada Sombora.

* Odeljenje za privredu, turizam i lokalni ekonomski razvoj je u saradnji sa Odeljenjem za komunalnu delatnost, imovinsko pravne i stambene odnose pristupilo izradi predloga nove Odluke o organizaciji, načinu i uslovima za obavljanje prevoza fijakerima u Gradu Somboru, budući da postojeća Odluka nije u skladu sa novim propisima. Nakon što se sačini predlog odluke, Odeljenje  za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave grada Sombora će sprovesti javnu raspravu tokom koje će sva zainteresovana lica moći da dostave svoje pisane predloge, sugestije i komentare za predlog Odluke o organizaciji, načinu i uslovima za obavljanje prevoza fijakerima u Gradu Somboru.

* Odeljenje za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave grada Sombora pristupilo je radu na nacrtu Odluke o trećim izmenama i dopunama Odluke o uređenju grada. Ova Odluka odnosiće se na zabranu ostavljanja neregistrovanih, havarisanih i odbačenih plovila na površinama javne namene i na kretanje vozila pešačkom zonom. Nadležno Odeljenje će nakon završetka rada na nacrtu odluke sprovesti javnu raspravu tokom koje će sva zainteresovana lica moći da dostave svoje pisane predloge, sugestije i komentare za nacrt Odluke o trećim izmenama i dopunama Odluke o uređenju grada.

* Meštani Bačkog Brega, će u nedelju 25. avgusta obeležiti  redak jubilej, 700 godina od pojave prvih pisanih dokumenata koji govore o naselju Bereg. Od 18 časova na letnjoj pozornici u centru sela, nastupiće bereški tamburaši i članovi HKPD “S.S.Kranjčević”. Tom prilikom će biti prikazani video zapisi iz prošlosti i sadašnjosti Bačkog Brega. Sa istom tematikom se organizuje izložba pod nazivom “Sedam stoleća Bačkog Brega 1319.-2019.”, kao i izložba slika sa umetničke kolonije ”Grupe 76” i dečijih slika.Udruženja i klubovi će na štandovima izložiti svoje eksponate i obeležja. Članice udruženja žena “Brežanke” kome su se priključile za ovu priliku i druge meštanke će pripremati kolače iz starina sa kojima će se poslužiti prisutni gosti. Za sve goste će se pripremati čuveni bereški paprikaš.

* Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave nastavlja vršenje komunalno-inspekcijskog nadzora u somborskim selima i tokom avgusta meseca. Prema planu, kontrola komunalnog reda  28. avgust a je u Bačkom Bregu i Kolutu i 29. Avgusta u Bezdanu.

* Udruženje "Somborska dobra bašta" na platformi donacije.rs porkrenulo je kampanju putem koje može da se pomogne ženama iz Stanišica da promene svoj život na bolje. Udruženje "Somborska dobra bašta" osnovano je u okviru projekta "ONAsnaživanje" i ono okuplja žene iz osetljivih grupa i pomaže da im poboljšaju svoje životne prilike. Primarna delatnost udruženja je plastenička proizvodnja, prerada i prodaja čeri paradajza. Nakon berbe čeri paradajza, započinje se proizvodnja Dobrog čerija- sušenog čeri paradajza u maslinovom ulju. Trenutno najveći problem ovog Udruženja je nedostatak profesionalne solarne sušare. Nabavka ove profesionalne sušare bi omogućilo efikasniju proizvodnju i preradu čeri paradajza, uštedu električne energije i veću zaradu. Za nabavku materijala i izrade sušare potrebno je 227.600 dinara. Iz Udruženja pozivaju sve koji žele da pomognu ovom udruženju da to urade preko platforme donacije.rs, najmanji iznos uplate je 500 dinara.

* U Galeriji Kulturnog centra u toku je izložba 7. "Somborski Salon 2019". Izloženo je 53 dela iz oblasti slikarstva, slikarstva, skulpture digitalne animacije i fotografije, prostorne i digitalne instalacije i drugih vidova vizuelnog izražavanja  a predstavljeno 34 umetnika iz Sombora a sve po izboru Save Stepanova, likovnog kritičara iz Novog Sada. Postavka će trajati do 7. septembra a u toku izložbe posetioci imaju mogućnost da po svom izboru odaberu rad koji im se najviše sviđa i glasaju za njega. Na kraju će biti dodeljena prvi put  i “Nagrada Somborskog salona po izboru publike”.

* Festival "Art Okupacija", koji okuplja studente umetničkih akademija, biće održan od 23. do 25. avgusta u Somboru. Raznovrsni umetnički programi odvijaće se na popularnim gradskim lokacijama: Trg Svetog Đorđa, Kabare, dvorište Gradskog muzeja Sombor, Trg Svetog Trojstva, plato ispred Županije, ulica Kralja Petra i mnoge druge lokacije. Autori koji će se predstavljati su studenti završnih godina umetničkih akademija iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Banja Luke i Štutgarta. satnica i program

* Prijavljivanje dece za upis u pripremne predškolske grupe  u drugom upisnom roku će se obavljati u periodu od 26. do 28.avgusta (za roditelje koji to nisu obavili u prvom upisnom roku) u objektu „Bubamara“ u ul. Sportska bb u gradu i u naseljenim mestima, svakog radnog dana od  8 do 10 časova. Za prijavu deteta za upis u pripremnu predškolsku gurpu potrebno je priložiti : Izvod iz Matične knjige rođenih za dete, Važeću ličnu kartu, sa tačnom adresom roditelja ili staratelja, Rešenje o strarateljstvu za decu pod starateljstvom, Dokaz o zdravstvenom pregledu deteta I Popunjenu prijavu (obrazac prijave se dobija na licu mesta)

* Društvo za borbu protiv raka u Somboru organizuje i ove godine predavanja i akcije vezane za  prevenciju hroničnih bolesti i promociju zdravih stilova života. Kroz projekat „Čistoća i zdravlje“ zaposlenima u JKP “Čistoća“ pružaju se  informacije o prevenciji i lečenju povišenog krvnog pritiska, šećerne bolesti, i raka dojke. Ove edukacije sprovodi stručni tim Društva za borbu protiv raka  u saradnji sa članovima Društva za borbu protiv šećerne bolesti grada Sombora. Dva somborska udruženja mnogo bolje saradjuju odkako dele zajedničke prostorije u Centru “Zdravka” , Staparski put 11C. Ova saradnja će se početkom septembra nastaviti i na Prvom letnjem kampu za lečene od raka koji će se održati u Bačkom Monoštoru, u kampu Crvenog krsta, od 5 do 8 septembra.

* Filip Krajinović završio predajom meč u drugom kolu ATP turnira u u Vinston Sejlemu. Francuz Tiafo je dobio prvi set sa 6 : 2 a Krajinović je odlučio da ne nastavi meč zbog bolova u stomaku. Sledeći turnir koji očekuje Filipa je Gren slem USA Open. Ko će mu biti protivnik saznaće se danas a turir počinje u ponedeljak

* AK „Apatin“ imao odličan nastup na tradicionalnom Letnjem mitingu prijateljstva koji je održan u Sremskoj Mitrovici . Ukupno je osvojeno  pet medalja, a najuspešniji predstavnik kluba sa dve medalje bio je Nemanja Kovačević koji je pobedio u disciplini - bacanje voteksa, pored zlatne medalje on je osvojio i bronzanu medalju na 60 metara. Jovana Kuridža je u skoku u dalj osvojila prvo mesto i četvrto mesto na 60 metara, Strahinja Sučević osvojio je 3. mesto na 60 metara i četvrto mesto na 200 metara, Iva Rajić u skoku u dalj osvojila je  bronzanu medalju, Elena Ćopić bila je blizu osvajanja medalja, ona je ostvarila dva plasmana na četvrto mesto. Dobre nastupe na Sremskoj Mitrovici imali su Jovana Kuridža, Lena Rajić i Milica Kovačević.

* U petak 23.avgusta u Somboru zbog radova na električnoj mreži, struje neće imati u vremenu od 8,30 do 13 časova, pojedina  domaćinstva na području trafostanice „Patrisa Lumumbe“ ulice Boška Buhe, Prijedorska, Radivoja Koraća i Hadži Svetića, zatim na području trafostanice „Sarajevska“ ulice Đure Salaja, Dunavska, Sime Matavulja, Sarajevska i Nikole Tesle i na području trafostanice “Pinkijeva” ulice Solunskih boraca i Pinkijeva

* Danas u Somboru za stepen dva niža temperatura nego prethodnih dana. Minimalna temperatura 20 a maksimalna 34 stepena. Duvaće za razliku od prethodnih dana, umereni severni vetar brzinom od 4 do 6 m/s a prosečna vlažnost vazduha 55%.  U najavi meteorologa  za petak i subotu je pojava veće oblačnosti sa povremenom slabom kišom.

 

 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 1086
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

MeteorCommerce Otkup 2019.

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Hair by Dusica

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .