14 11 2019 / 18:15

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 01 novembar 2019 15:50

"Rešiti pitanje statusa

ratnih vojnih veterana"

 


Pokret obnove Kraljevine Srbije izdao je saopštenje u kojem poziva nadležne državne institucije da što pre na način kako to i dolikuje reši pitanje statusa ratnih vojnih veterana 1991 – 1999. godine.

Prema rečima Žike Gojkovića, narodnog poslanika i predsednika POKS-a, junacima kojis u ratovima branili svoju otadžbinu dajući ono najvrednije svoj život ili su ostali invalidi, država mora da se oduži, kao i njihovim porodicama. U saopštenju se navodi da je njima pored zahvalnosti i ordenja potrebno obezbediti adekvatna penzija, umanjenje potrebnog radno staža za uslo za penziju, status prioritetnih pacijaneta u zadravstevnim ustanovama, kao ivaučere za banjska i druga odmarališta i lečilišta koja su u vlasništvu države.

Pokret obnove Kraljevine Srbije podseća da je sačinio predlog zakona o ratnim vojnim invalidima čije se usvajanje očekuje u Skupštini Srbije, a kojim je njihov ali i status porodica poginulih boraca, regulisan na način kakav oni zaslužuju uz uvažavanje njihovih potreba i mogućnosti koje država može da im pruži.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .