12 12 2019 / 22:33

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
sreda, 24 februar 2010 17:55

СУДБИНА "ЗАСТАВЕ" ИЗ СОМБОРА

Од Економског тима "Г17+" Сомбор добили смо саопштење у којем ова странка даје свој став у погледу фабрике „Застава - специјални аутомобили“ Сомбор.

„Држава је омогућила фабрици ’’Застава специјални аутомобили’’ Сомбор да у 2009. години финансијски опстане уз субвенције. Направљен је добар социјални програм, али само за оне раднике којима је остало пет година до пензије, осталима је понуђено 300 евра по години стажа, уколико добровољно напусте фабрику, што је један број радника и урадио.

Тренутно је запослено око 190 људи а ради се монтажа око 150 возила. Након што се заврши монтажа и последњег од тих 150 возила прети опасност да фабрика оде у стечај, но то је могуће избећи, уколико би се пронашао стратешки партнер. ФИАТ нема намеру да организује производњу у овој сомборској фабрици, будући да је прилично удаљена од Крагујевца.

Са друге стране, ова фабрика има одличну инфраструктуру, производне хале, опрему, као и одличан стручни кадар, те се стога не би смело допустити да фабрика буде затворена, а да радници остану без посла.

Градска организација "Г17+" Сомбор изражава наду да ће се у блиској будућности овој фабрици пронаћи стратешки партнер који би део своје производње пренео у погоне фабрике како би се омогућио континуирани наставак производње у сфери ауто делова за познатог купца као и да ће се на тај начин сачувати егистенција запослених и њихових породица, наших суграђана.“ каже се у саопштењу Економског тима "Г17+" Сомбор.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .