10 12 2019 / 00:30

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 30 septembar 2019 15:38

Izmeniti  Zakona o osnovama

sistema obrazovanja- zabraniti

mobilni tlf tokom trajanja nastave

 


Pokret obnove Kraljevine Srbije izdao je saopštenje za javnost u kojem stoji da će POKS predložiti izmenu Zakona o osnovama sistema obrazovanja, kojom će biti strogo zabranjeno posedovanje i upotreba mobilnih telefona tokom trajanja nastave.

Prema rečima Žike Gojkovića, narodnog poslanika i predsednika Pokreta obnove Kraljevine Srbije današnja deca se ne odvajaju od mobilnih telefona kojima sve snimaju i postavljaju na društvene mreže. Glavna zabava im je izvrgavanja nastavnika i učenika i snimanje vršanjačkog nasilja. Gojković ističe da ne traže da im se zabrane mobilni telefoni, već da se uredi njihova upotreba.

U važećem Zakonu o osnovama sistema obrazovanja težim prekršajem se smatra upotreba telefona i uređaja „u svrhe kojima se ugrožavaju prava drugih, ili u svrhe prevare u postupku ocenjivanja“. Pokret za obnovu Kraljevine Srbije predlaže da se potpuno zabrani posedovanje telefona i da se ti uređaji ostavljaju za vreme nastave kod učitelja, razrednih starešina, ili na drugom mestu koje se odredi internim pravilnikom škole.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .