17 01 2020 / 18:16

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 28 avgust 2019 16:07

Saopštenje POKS -

Besramna politika tzv. vlade Kosova...

 


Albansko odbijanje predaje posmrtnih ostataka ubijenih Srba sramno i necivilizovano


BEOGRAD - Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) najoštrije osuđuje tzv.kosovske vlasti koje odbijaju da u Prištini predaju posmrtne ostatke sedam članova porodica Šutaković i Petrović kidnapovanih i ubijenih 1999. godine u Đakovici, već samo na administrativnom prelazu sa Crnom Gorom, iako je bilo dogovoreno da se posmrtni ostaci danas predaju porodicama, održi opelo u manastiru Gračanica, a onda i prenos i pokop posmrtnih ostataka u Andrijevici.

- Gnusni čin ponižavanja ubijenih i njihovih porodica na dan sahrane, novi je šamar Srbima, besramne politike tzv.vlade Kosova. Albanci svakodnevnim provokacijama izazivaju incidente, koji se lako mogu pretvoriti u nove oružane sukobe. Pozivamo Srbe na Kosovu da ne nasedaju na svakodnevne provokacije tzv.kosovskih vlasti, koje su zasigurno i deo izborne kampanje, ali i način da se naš narod otera iz južne srpske pokrajne - izjavio je narodni poslanik i predsednik POKS Žika Gojković.

POKS podseća da se radi o posmrtnim ostacima sedam osoba, Đorđa i Darinke i njihova tri maloletna sina - Aleksandara, Đorđa i Radomana Šutakovića, i Radeta i Miće Petrovića, koja su u junu 1999.godine pronađena su u okolini Đakovice, kod mesta zvanog "Bunker". Forenzičari su utvrdili da je smrt nastupila surovim ubistvom. Đakovica je stratište na kojem je stradalo na stotine Srba. Kako je to bila zona odgovornosti Ramuša Haradinaja, očigledno je da se pokušavaju zataškati zločini koje je počinio.28.08.2019.
Informativna služba
Pokret obnove Kraljevine Srbije

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .