12 11 2019 / 04:54

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 05 jun 2018 15:15

Sastanak predsedništva

Zelene stranke u Somboru

 

video prilog

 

 

Rukovodstvo Zelene stranke na čelu sa predsednikom mr Goranom  Čabradijem  posetilo je za vikend Sombor  i održalo radni sastanak. Povod okupljanja je podneta Inicijativa od strane Zelene stranke  Narodnoj Skupštini Republike Srbije,  za obrazovanje Komisije za utvrđivanje posledica industrijskog zagađenja voda, vazduha i zemljišta po zdravlje stanovnika gradova Pančeva i opština Bor, Obrenovac, kao i stanovnika opština i gradova uz Veliki bački kanal .

Cilj je da se utvrde činjenice vezane za uzročnike i uzrokovače, kao i stepen zagađenja i posledice po zdravlje stanovništva Pančeva, Obrenovca, Bora i  onih koji žive uz Veliki bački kanal.

Domaćin sastanka rukovodstva Zelene stranke bio je Miodrag Perović predsednik odbora u Apatinu   i član Saveta za prirodne resurse .

Deo radnog sastanka je bila vožnja brodićem po Velikom Bačkom kanalu tokom koje su se prisutni upoznali sa bogatstvom i lepotom prirode, kojoj preti opasnost od zagađenja. Ovo je bio prvi radni sastanak ovog tipa Zelene stranke i sada sledi obilazak ostalih opština uz Veliki Bački kanal kao iposete gradovima Pančevo, Obrenovac i Bor. Iz Zelene stranka poručuju da se neće se zaustaviti na ovome. Prisustvo u Skupštini Srbije iskoristiće se da se istraje u zahtevima i da sepodstaknu organi vlasti  da ne samo ispitaju, već i da promene stanje u kom su broj zagađivača i stepen zagađenja u Srbiji za sada neutvrđeni. Upućen je poziv svim institucijama sistema da se uključe u ispitivanje zagađenja u Srbiji i da im pomognu jer te zdravstvene crne rupe u Srbiji ugrožavaju zdravlje stanovništva Srbije a ono je Zelenoj stranci prioritet.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .