19 10 2019 / 21:22

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 23 decembar 2015 16:57

 

Градски одбори ДС и СРС

нису гласали за градски буџет...

Rezultat slika za демократска странка

Rezultat slika za српска радикална  странка

 

 

У просторијама  општинског одбора СРС у Сомбору, данас је одржана прес конференција, а главна тема је била буџет града.Образлажући зашто нису гласали за предлог буџета града за 2016., одборник Слободан Безбрадица је образложио тиме,  да је овај буџет политички инструисан, да није развојни ,те д а је као такав неодржив.Доказа за то, како је навео има доста, пре свега почевши од саме приходне стране где су планирани приходи тј. Део пореза од зараде којие су све мање или их нема, а са друге стране ту је ставка народне кухиње која  је драстично повећана ,до 24 милиона динара што иде у прилог поражавајућој чињеници да је сиромаштво у успону у нашем граду.

Безбрадица је на данашњем пресу критиковао и предлог градских власти да се посегне за кредитом како би се изградила водоводна инфраструктура , јер постоји бојазан да ће на крају та средства бити преусмерена на сасвим друге страну. Такодје, став радикала је да је недопустиво да се одлуком о буџету драстично смање средства за спорт, образовање И одвајања за месне заједнице.

 

Данашња прес конференција општинског одбора Демократске странке, сводила се углавном на критиковање градског буџета али и локалне власти .

На самом почетку шеф одборничке групе Владимир Кузманов је изразио незадовољство што је власт у граду прекомпонована на нелегитиман начин, те да опструкција владајуће гарнитуре у скупштинским одборима  према демократама не јењава.Осврћући се на најважнију тему у граду-буџет, демократе су става да је садашња власт једноставно дебалансирала буџет, да јесам буџет  корупционашки јер И сама чињеница да је Дирекција добила велике могућности трошења градског новца с обзиром да је  у буџету она Носилац расходне стране са скоро 843 милиона динара.И не само то-изградња трга културе и давање посла једном архитекти у граду говори у прилог претходној тврдњи- великом степену корупције.Критикујући буџет, демократама смета смањење давања за спорт,културу и образовање . Такодје, демократама је спорна тема и кредит за решавање питања водоснабдевања, док је Синиша Лазић председник градског одбора највише критиковао Владу Србије и агресивну пореску политику коју она спроводи а која  подстиче сиромаштво.Говорећи о буџету којем је један од извора приходне стране издавање државног земљишта, Лазић напомиње да на ову врсту прихода ни држава више не може да рачуна, јер владајућа гарнитура је спремна ово земљиште да препусти странцима.Због незадовољства и неозбиљности у вршењу власти од републичког па до локалног нивоа, демократе се, како смо чули на данашњем пресу, сасвим озбиљно припремају за предстојеће изборе уз велика очекивања и подршку градјана, посебно на локалу. Дијалог са политичком партнерима већ је започет.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .