11 12 2019 / 08:46

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 16 maj 2019 15:05

Aktivnosti

Kluba za stare iz Apatina

 


U raznovrstan plan i program apatinskog Kluba za stare iz Apatina uvršten je i edukativni izlet, u toku kog su se članovi imali priliku upoznati sa dva muzeja u našoj okolini. U pitanju su Zavičajni muzej u Prigrevici i Gradski muzej u Somboru.

Članovi Kluba bili su itekako iznenađeni saznanjem da Prigrevica u samom centru sela krije brojne eksponate iz perioda od pre II Svetskog rata. Radi se o eksponatima iz Like i Banije koji predstavljaju istorijsko, etnološko i sociološko obeležje materijalne i duhovne kulture naroda iz pomenutih krajeva. Zbirku čine različiti predmeti za kućne potrebe i poslove, za zanatskedelatnosti, za poljske poslove, primerci oružja, instrumenata, delovi muške i ženske odeće.

Edukativni izlet nastavljen je ka Somboru, gde su članovi Kluba posetili Gradski muzej. Ovoga puta, odlučili su da vreme posvete obilasku najnovije postavke, a koja je upriličena povodom manifestacije "Muzeji za deset". U pitanju je izložba "Ostavština za budućnost", posvećena prerano preminulom umetniku, darodavcu i velikom saradniku i prijatelju Gradskog muzeja Sombor Dimitriju Mirku Ćeliću iz Prigrevice.

Po završetku obilaska muzeja, članovi Kluba su, uz kafu i čaj, nastavili druženje i sumirali utiske, te pokazali interesovanje da uskoro ponovo budu deo neke nove ekskurzije.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .