HKUD ”Vladimir Nazor” turnirom u šahu započeo niz sportskih i kulturnih aktivnosti za ovu godinu

29. Memorijalni turnir u šahu “Prof mr. Franja Matarić” je jedna od najstarijih sportskih manifestacija koje organizuje sportska sekcija Hrvatsko kulturno umetničkog društva “Vladimir Nazor” iz Sombora.

Ove godine turnir, koji okuplja više od 20 šahista, počeo je 6. februara i završava 2. aprila.

„Ovaj turnir je interesantan po svom sastavu, ima nekoliko novajlija koji su već na početku u prvom kolu pobedili glavne favorite. Petar Mandarić je kao debitant pobedio prošlogodišnjeg pobednika Dragu Kurčubića. Kako stvari stoje biće još takvih iznenađenja. Posle nekoliko odustajanja, ima tačno 24 učesnika. Igra se “švajcarac” 9. kola, tempo je sat vremena svakom igraču“, istakao je Radom Kovačić, šahovski nacionalni sudija.

Ovim turnirom započinje niz i sportskih i kulturnih aktivnosti Hrvatskog kulturno umetničkog društva “Vladimir Nazor” planiranih ove godine. O svemu tome porazgovarali smo sa predsednikom Udruženja Matom Matarićem:

„Veslačka sekcija – mešovita postava, već je započela sezonu učešćem na Državnom prvenstvu Republike Mađarske u Kečkemetu, u toku je vreme za spremanja čamca za takmičenja na Jarunu, na Neretvi, u Vinkovcima. Uskoro će biti organizovan i tradicionalni veliki otvoreni amaterski turnir u stonom tenisu. Takođe, u toku su pripreme za 86. Veliko prelo, jednu od najstarijih i najvažnijih manifestacija Društva, koje se održava vikend pred Poklade 22. februara. Očekuje se veliki broj eminentnih gostiju iz regiona i bogat i raznovstan program“.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar