HKUD “Vladimir Nazor” organizovalo maskenbal i “sahranilo begeš”

Hrvatsko kulturno umetničko društvo “Vladimir Nazor” završilo je ovogodišnje “vesele dane” i noć pred nastupajući post organizovalo “Dečiji maskenbal” i “sahranilo begeš”.

„Mi smo danas završili vesele dane, sahranili begeš i sad nastupa period posta, kada nema muzike, zabave, prela. Žao nam je bilo našeg begeša, ali nadamo se da će se povratiti do Uskrsa. To je stari naš običaj i mi smo ga ispoštovali. Ovo veče su nam ulepšali najmlađi članovi društva prigodnim maskenbalom. Sada slede organizovanje radionica u društva, priprema za nastupanje predstave “Izbiračica” na raznim gostovanjima, kao i pripreme za redovne aktivnosti kojih će biti mnogo ove godine. Prošle godine smo imali oko 90 događaja, sada ih planiramo više. Izašao je i najnoviji broj našeg časopisa “Miroljub” i mnogo radimo na tome da što veći broj ljudi sazna i vidi šta mi to radimo u našem društvu“, istakla je Marija Matarić ispred HKUD-a „Vladimir Nazor“ Sombor.

U saradnji sa glumačkom sekcijom OŠ “Ivo Lola Ribar” koju vodi Tanja Ogrizović, organizovan je maskenbal na slobodnu temu. Glumačke sekcije Hrvatsko kulturnog društva i ove škole sarađuju veoma uspešno na pripremanju predstava i očekivanja su da će se tako i nastaviti ove godine.

Običaj “sahranjivanje begeša” izveli su najstariji članovi dramske sekcije i time najavili post do Uskrsa.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar