Gimnazija „Veljko Petrović“ Sombor postala zvanični Owlypia ispitni centar

Gimnazija „Veljko Petrović“ je od jeseni 2019. zvanični Owlypia ispitni centar – međunarodne platforme za učenike dve kategorije 11-14 i 15-18 godina.

Cilj ove platforme je podsticanje intelektualne radoznalsoti i razvijanje istraživačkih veština mladih. Sastoji se od online testova identičnih za sve učesnike i povremenih četvorodnevnih okupljanja u najprestižnijim obrazovnim institucija kao što su Oksford ili Kembridž.

Supervizor Centra u Gimnaziji je dr Lidija Nerandžić Čanda. Gimnazija „Veljko Petrović“ je jedan od 270 ispitnih centar u kojem učestvuje više od 4450 registrovanih takmičara iz 72 zemlje sveta.

Učenici somborske gimnazije, za uzrast od 15 do 18 godina, plasirali su se u sam vrh ovog veoma popularnog svetskog takmičenja.

Prvi nastup imali su 14. marta u oblasti književnost i literatura. Tada su učenici prvog razreda osvojili tri bronzane medalje: Predrag Đurišić, Mila Salai i Petar Marković.

U letljem terminu ovog takmičenja, koje je održano 27. juna učenici somborske gimnazije postigli su još bolje rezultate. Svi su se plasirali se u „TOP 10“ i osvojili: dve srebrne medalje: Mika Marijana Ugrica i Dajana Sabo, a Petar Marković i Predrag Đurišić su potvrdili bronzanu medalju!

Redakcija

Redakcija