Evropsko fudbalsko prvenstvo odloženo za jun 2021. godine

Što se tiče međunarodnih sportskih takmičenja veliku pažnju javnosti privukla je odluka Evropske Fudbalske unije (UEFA). Shodno onome što se dešava u svetu zbog proglašene pandemije koronavirusa UEFA je još 13.marta odložila na neodređeno vreme mečeve osmine finala Lige šampiona koji su bili na programu 17. i 18. marta, odnosno mečeve Lige Evrope planirane za 19. mart. UEFA je odložila i žreb za narednu rundu evropskih takmičenja koji je trebalo da se održi 20. marta.

A na poslednjem sastanku borda UEFA posle video-konferencija koje su se održale sa predsednicima i generalnim sekretarima 55 nacionalna saveza, kao sa i predstavnicima Asocijacije evropskih klubova, evropskih liga i FIFPro Evropa, predsednik UEFA, Aleksander Čeferin objavio je odluku da se odlaže glavno takmičenje nacionalnih ekipa, „EURO 2020“, koje je trebalo da se odigra u junu i julu ove godine.

Podsetimo “EURO 2020” je trebalo da se održi u 12 gradova Evrope, od 12. juna do 12 jula 2020. Predložen je novi termin od 11. juna do11. jula 2021.

Sva takmičenja i utakmice UEFA , uključujući i prijateljske utakmice, za klubove i nacionalne reprezentacije su obustavljena do daljeg. Baraži za “EURO 2020 i međunarodne prijateljske utakmice, zakazane za kraj marta, igraće se u terminu predviđenom za međunarodne susrete početkom juna, ili u zavisnosti od situacije.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar