30 05 2017 / 13:14

РТВ СРЕЋЕ СОМБОР
news menu leftnews menu right


Штампа Ел. пошта
НОВОСТИ - ЈУТАРЊЕ ВЕСТИ
уторак, 30 мај 2017 00:00

Ових дана у Сомбору и околини :

 

* Данас ће у амфитеатру Педагошког факултета у Сомбору бити одржано предавање на тему “Српски језик између лингвистике и политике”. Предавачи су проф. др Милош Ковачевић, проф. др Срето Танасић и проф. др Жељко Вучковић. Почетак је у 12 часова.

* Одељење за комуналне делатности, имовинско правне и стамбене послове припремило је Нацрт Одлуке о припреми и дистрибуцији воде за пиће, одвођењу и пречишћавању употребљених вода и одвођењу атмосферских вода на територији града Сомбора. Одлуком су прописани услови и начин организовања у обављању комуналних делатности: пречишћавања и дистрибуције воде за пиће, одвођење и пречишћавање употребљених вода и одвођење атмосферских вода, те права и обавезе корисника услуга, цена комуналне услуге и начин наплате и услови за ускраћивање пружања услуга. Нацрт Одлуке биће на јавној расправи до 31. маја, када ће бити одржана јавна седница, на којој ће Нацрт Одлуке бити презентован. Одељење за комуналне делатности, као овлашћени предлагач, позива грађане да примедбе и предлоге на Нацрт Одлуке доставе у писаној форми путем поште на адресу: Градска управа града Сомбора – Одељење за комуналне делатности, имовинско правне и стамбене послове, Трг цара Уроша 1, 25000 Сомбор, уз напомену примедбе на Нацрт Одлуке о припреми и дистрибуцији воде за пиће. Примедбе у писаној форми могу се предати и лично на шалтеру 11 или 12 Градског услужног центра, приземље зграде локалне самоуправе. Примедбе и предлоге грађани могу упутити и усмено на јавној седници која ће бити одржана сутра, у времену од 10 до 12 часова у сали 108.

* Служба за трансфузију крви из Сомбора, Црвени крст Кула и Месна заједница „Доњи град“ Кула позивају све грађане да се одазову акцији добровољног давања крви. Добровољно давање крви биће обављено у четвртак, 1. јуна, у периоду од 8 до 12 часова у просторијама Месне заједнице „Доњи град“.

* "Венац Лазе Костића" биће додељен у суботу, 3. јуна, у 12 часова на Дечјем одељењу Градске библиотеке „Карло Бијелицки“. Жири за Награду, у саставу Предраг Богдановић Ци, Владимир Јерковић и Стојан Бербер, донео је одлуку да награду добије Јован Зивлак.

* Ове године у оквиру манифестације "Дан Лазе Костића" биће отворена "Песничка кутија, место за љубавни стих". "Песничка кутија" ће бити постављена на Позајмном одељењу Градске библиотеке „Карло Бијелицки“, од 5. јуна. Кутија ће бити отворена до наредне године, како би у њој било сакупљено што више стихова посвећених љубави. Жири ће  изабрати најбоље стихове из кутије које ће аутори казивати на манифестацији "Дан Лазе Костића" 2018. године.

* Због повећаног броја захтева за замену возачких дозвола на старом обрасцу, Министарство унутрашњих послова у Сомбору обавештава грађане да ће шалтери радити суботом и недељом од 8 до 13 часова. Истовремено, подсећамо да ће радним данима шалтери у Сомбору наставити да раде у две смене, од 8 до 19 часова. Такође, подсећамо да ће и након 10. јуна, када истиче рок за замену старог обрасца, возачке дозволе моћи да се замене за нове, али после овог датума неће моћи да се користе за управљање возилом у саобраћају.

* У оквиру манифестације „Сомборско лето“, која ће бити одржана од 23. јуна до 1. јула, Туристичка организација града Сомбора ће од 23. до 25. јуна девети пут организовати изложбено-продајну манифестацију „Улица Старих заната“ на Главној улици. Радно време манифестације ће бити од 10 до 23 часа, а на дан одржавања манифестације „Сомборски котлић“ до 24 часа. Током трајања „Сомборског лета“, 24. јуна ће бити одржана и традиционална манифестација „Сомборски котлић“. Наведене манифестације су обједињене, како би стари занати били максимално промовисани. Излагачки столови ће бити постављени испод тенди дуж Главне улице. Излагачи своје столове опремају 23. јуна, најкасније до 9 часова. Котизација за излагачки сто или штанд износи 2.500 динара за три дана. Попуњену пријаву за манифестацију потребно је доставити на е-маил: Ова адреса ел. поште РТВ "СРЕЋЕ" заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели   или на адресу Туристичка организација града Сомбора, најкасније до 15. јуна или до попуне места.

* Удружење Немаца „Герхард“ позива укупно 30 младих, узраста од 14 до 16 година, из Хрватске, Румуније, Србије и Мађарске на прекогранични летњи камп на немачком језику. Камп ће бити одржан од 24. јула до 3. августа у кампиралишту Црвеног крста у Бачком Моноштору. Учесници ће радити не само са дигиталним медијима, већ и на продукцији краткометражног филма. Референти из Немачке, квалификовани у области педагогије медија и позоришне драматургије пренеће учесницима знања у раду са камером, звуком и дигиталном монтажом филма, која могу одмах тестирати приликом сарадње на продукцији филма. Камп ће бити одржан под покровитељством Фондације за културу Подунавских Немаца Савезне државе Баден-Виртемберг и Министарства спољних послова Немачке. Котизација за учешће износи 50€ по особи. Котизацијом су покривени сви трошкови исхране, смештаја и целокупног програма. Рок за пријаве је најкасније до суботе, 10. јуна, на адресу Удружења Немаца „Герхард“.

* Удружење Немаца „Герхард“ позива укупно 20 младих, узраста од 14 до 17 година, из Хрватске, Румуније, Србије и Мађарске на прекогранични летњи камп на немачком језику. Камп ће бити одржан од 24. августа до 1. септембра у кампиралишту Црвеног крста у Бачком Моноштору. Учесници ће у оквиру радионица стећи теоријска и практична искуства из области ватрогаства и прве помоћи. Референти из Немачке, квалификовани у тим областима, пренеће учесницима основна знања о раду ватрогасних служби и прве помоћи, која ће одмах бити и практично увежбана. За слободно време су припремљене креативне активности, а неке од њих су основе фудбалског тренинга, основе суђења или излети. Уз кантри музику око логорске ватре учесници ће имати могућности да науче адекватан плес. Камп ће бити одржан под покровитељством Фондације за културу Подунавских Немаца Савезне државе Баден-Виртемберг. Котизација за учешће износи 50€ по особи. Котизацијом су покривени сви трошкови исхране, смештаја и целокупног програма. Рок за пријаве је најкасније до уторка, 20. јуна.

* Због планираних радова на електричној мрежи у Кули ће данас у временском интервалу од 8.30 до 12 сати без струје остати делови улица 8. марта, Исе Бајића и Стевана Сремца, а од 10 до 12 сати делови улица Исе Секицког, Косовске, Крајишке, Петра Кочића, Стевана Сремца и подручје трафостанице „Мандић“. У Апатину ће данас у временском интервалу од 10 до 14 сати без струје остати Војничка улица. У Станишићу ће данас у временском интервалу од 8.30 до 13.30 без струје остати подручја трафостаница „Цара Душана 1 и 2“, „Цара Душана-Вука Караџића“, „Цара Душана-Алексе Шантића“, „Штросмајерова“, „Вука Караџића-Његошева“, „Вука Караџића-Савска“, „Вардарска-Алексе Шантића“ и „Савска-Алексе Шантића“.

* У Сомбору и околини данас претежно сунчано уз могућност пролазног наоблачења у послеподневним сатима. Јутарња температура ће износити 14, а максимална дневна 28 степени. Дуваће поветарац јужног правца брзином од око 2 м/с, док ће релативна влажност ваздуха износити око 29%. Према најави метеоролога, наредних дана нас очекују температуре преко 30 степени.

* Ниво Дунава код Бездана јуче је био 183 цм, код Апатина 244 цм и код Богојева 208 цм.

 


РЕКЛАМНИ ПРОСТОР Резервишите одмах:

Slavisa namestaj Sombor

MeteorCommerce

Robna kuca KIDS

Robna kuca MILANO

GRUBEX & G

Univezitet Dzon Nezbit

Bašta Centar

Pagi FOTO

Robna kuca MILANO
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .