21 04 2018 / 02:08

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right


Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 20 april 2018 15:27

Sombor primer najbolje

prakse sistemskog pristupa

ekonomskom razvoju

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 20 april 2018 15:17

Održan

Sajam zapošljavanja

u Sali “Sokolskog doma”


video prilog

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 20 april 2018 15:15

U pešačkoj zoni Sombora

zabranjen je saobraćaj

za sva vozila - osim.....

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 20 april 2018 15:13

Potpisivanje ugovore

o finansiranju projekata

„Programa za decu u 2018. godini“

i „LAP-a za mlade u 2018. godini“

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 20 april 2018 15:11

300.000 dinara za izradu

višejezičnih tabli i putokaza

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 20 april 2018 15:09

Nastavlja se akcija

besplatnih pregleda

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 20 april 2018 15:07

"Otvoreni dan"

u Prvom centru za

obuku VS

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 20 april 2018 15:04

14. “Susreti ljubitelja”

starovremenskih vozila

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - VOJVODINA
petak, 20 april 2018 15:02

Opštinska smotra

muzičko – folklornog

stvaralaštva odraslih

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SPORT
petak, 20 april 2018 14:59

Najava  39. Somborskog

polumaratona

 

video prilog

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SPORT
petak, 20 april 2018 14:56

6. međunarodna biciklistička

trka “Trofej Grada Sombora”

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - SOMBOR
petak, 20 april 2018 14:45

Servisne informacije

 

Opširnije...
 
Štampa El. pošta
NOVOSTI - JUTARNJE VESTI
petak, 20 april 2018 00:00

 

Ovih dana u Somboru i okolini

* Sombor, Ruma, Novi Sad su gradovi i opštine primeri najboljih praksi sistemskog pristupa ekonomskom razvoju saopštila Pokrajinska vlada i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED na manifestaciji „Lideri investicija u Vojvodini“

* Komisija za ocenu programa, odnosno projekata,  udruženja koja neguju identitet nacionalnih zajednica prihvatila je 10 predloga projekata od 12 prijavljenih  na raspisani  javni  poziv  za raspodelu sredstava za navedena udruženja i projekte u 2018. godini.Za finansiranje su predloženi projekti udruženja:  Asocijacija  Podunavlje – Doroslovo, Udruženje Građana „Bunjevačko kolo“ – Sombor, Udruženje Građana „Bunjevački media centar“ – Sombor, Hrvatsko kulturno umetničko društvo „ Vladimir Nazor“ – Sombor i Ugdruženje građana  „Urbani Šokci“.

* Iz Gradske uprave pozivaju učesnike  javnog poziva za realizaciju „Programa za decu u 2018. godini“ i „LAP-a za mlade u 2018. godini“ kojima su odobrena sredstva za realizaciju projekata,  da u periodu od 23. do 27. aprila ove  godine, potpišu ugovore o finansiranju projekata.Potpisivanje ugovora  će se obavljati u prostorijama Omladinskog kluba, Venac  Radomira Putnika br. 2, Sombor, u vremenu od 9 do 15 časova.

* Na Sajmu zaopošljavanja danas u Somboru biće prisutno 46 poslodavaca koji su iskazali potrebu za preko 300 radnih mesta. Najveća ponuda je u  proizvodnim delatnostima. Na sajmu će se predstaviti i Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama iz Novog Sada. Reč je o jednoj od najmodernijih obrazovnih ustanova u Srbiji i regionu koja će ovom prilikom pružiti informacije svim posetiocima sajma o obukama koje organizuju, a koje su za nezaposlena lica besplatne.

* U subotu, 21. aprila na Trgu SV. Trojstva biće održan 14. Susret ljubitelja oldtajmera u Somboru. Ovaj susret se održana pod pokrivteljstvom Grada Sombora, a u organizaciji Oldtimes Des Arts Kluba.

* Za subotu, 21. april, u Narodnom pozorištu Sombor zakazan je koncert „Les Beaux Art“, muzičkog sastava iz Alžira. Početak koncerta je zakazan za 20 sati,a ulaz je besplatan.

* U skladu sa akcijom besplatnih preventivnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ Sombor u nedelju  (22.04.) u periodu od 8 do 16 časova organizuje sledeće preglede: Kardiološki sa TA analizama, Oftalmološki i Tumor marker – testisa. Navedeni pregledi  obavljaće se u zgradi Specijalističkih ambulanti Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, ulica Vojvođanska 75. Preglede mogu obaviti svi zainteresovani građani, dakle i oni građani koji nemaju regulisano zdravstveno osiguranje.

* Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine u saradnji sa Kulturnim centrom “Laza Kostić” Sombor i Srpskim kulturno umetničkim društvom “Izvor” iz Stanišića organizuju Opštinsku smotru muzičko – folklornog stvaralaštva odraslih za kulturno umetnička društva sa teritorije grada Sombora. Smotra će se održati u nedelju 22. aprila, u Domu kulture Stanišić, sa početkom u 16 sati. Ulaz je slobodan.

*U ponedeljak, 23. april, u kasarni "Aerodrom" u Somboru biće realizovana akcija "Otvoreni dan". Ova manifestacija se realizuje u 1. Centru za obuku Sombor povodom Dana Vojske Srbije,a cilj joj je približvanje Vojske Srbije svim građanima Zapadnobačkog okruga.

* Povodom Svetskog dana knjige, 23. aprila, u Gradskoj biblioteci„Karlo Bijelicki“ biće organizovana promocija romana „E baš vam hvala“ Marka Vidojkovića. Promocija će se održati u u sali Dečjeg odeljenja Biblioteke,a na promociji učestovaće autor Marko Vidojković, Dragan Babić i Tamara Babić. Početak promocije je zakazan za 18 sati.

* U maloj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“, u utorak, 24. aprila, sa početkom u 19 sati, održaće se promocija knjige ljubavne poezije „Dok krišom mirišem tvoje rame“ apatinskog pesnika i multimedijalnog umetnika Dušana Gladića. Na promocije je predviđeno da autor kaziva stihove iz knjige, a nešto više o knjizi govoriće profesor Milorad Basta, dok će u pratećem muzičkom programu učestvovati dr Miroslav Stojisavljević Mika.

*Suzbijanje krpelja na zelenim površinama u gradu i naseljenim mestima opštine Sombor  izvršiće preduzeće „Oris“ doo Somboru periodu od 23. aprila do 31.maja ove godine.  Tretmanom će biti obuhvaćene zelene površine unutar naseljenih mesta: parkovi, igrališta, groblja, kao i šetališta i izletišta van naselja. Ujedno obaveštavamo i pčelare da je u periodu vršenja tretmana potrebno da zaštite ili izmeste svoje košnice. Precizni termini i lokacije tretmana mogu se pratiti putem interneta: www.oris.rs, na fb stranici Oris doo, ili direktno putem telefona: 025/515 50 55.

* Na sceni Narodnog pozorišta u Somboru, sa početkom u 11 sati koncert posvećen francuzu Klodu Debisiju, “Kutija za igračke” a od 20 sati Koncert “U ranu zoru” Bojan Zulfikarpašić, klavir (Francuska) I Vasil Hadžimanov, klavir (Srbija)

* Izložba fotografija studenata Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda na temu – akt,  u maloj galeriji KC “Laza Kostić” do 23. aprila.

* GNO "Spomenar" Sombor organizuje drugi tematski koncert, pod nazivom "Ne znaš ti šta je Vojvodina...". Koncert će biti održan 24. aprila na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor, sa početkom u 20 sati. Gost tematskog koncerta biće gospodin Milan Prunić, koga će pratiti tamburaški ansambl "Velos" iz Novog Sada. Osim njega, gost koncerta biće i gajdaš Maksim Mudrinić. Ulaznice su u prodaji na biletarnici pozorišta, po ceni od 500 dinara.

* Dečija pijaca sa radom počinje u subotu, 28.aprila,sa početkom u 7 sati na starom poznatom mestu - Ćelavi Trgu.

* Akcija sakupljanja, transporta i deponovanja nestandardnog i kabastog otpada “Mesec Čistoće 2018” … . raspored

* Povodom manifestacije "Susret ljubitelja oldimera" koje će se održati na Trgu Svetog Trojstva, Javno komunalno preduzeće "Parkig servis Sombor" moli posetioce manifestacije da u periodu od 9 do 12 sati ne parkiraju svoja vozla na mestima koja nisu označena kao parking mesta na Trgu Svetog Trojstva, kao i mestima koja su omogućena organizatorima za ulazak i izlazak učesnika manifestacije. Sva vozila koja se budu zatekla na navedenoj lokaciji, u navedenom terminu, biće uklonjena specijalnim vozilom "Pauk"

* Javni Trening u organizaciji Kik - boks kluba " Kobra" Sombor, gde će gosti biti vrhunski takičari iz MMA sporta , održaće se u petak sa početkom u 20,15h u Gradskoj hali " Mostonga " Sombor.

* Prvenstvo Srbije za starije pionire i  juniore u rvanju grčko-rimskim stilom održaće se u subotu 21.aprila u hali “Mostonga” sa početkom u 10.30 časova. Domaćin takmičenja je rvački klub “Radnički” Sombor

* U Somboru danas po najavi meteorologa vedro i sunčano. Temperatura od jutarnjih 10 do maksimalnih 22 stepena u toku dana. Duvaće severni povetarac brzinom od 2 do 4 m/s a prosečna vlažnost vazduha oko 55%

* Nivo Dunava kod Bezdana juče je iznosio 244 cm, kod Apatina 322 cm i kod Bogojeva 312cm.Nivo Dunavanarednih dana u stagnaciji.

 

 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

Strana 1 od 910
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

Posao u "MeteorC." Sombor

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .