Čitaonica stripova ponovo otvorila svoja vrata ljubiteljima 9. umetnosti

Čitaonica stripova, kao stalni program Kluba ljubitelja stripova Sombor i udruženja Centar za prevenciju, edukaciju i bezbednost Sombor, posle pauze izazvane epidemijom korona virusa, ponovo je otvorila svoja vrata ljubiteljima 9. umetnosti, kolekcionarima i svima koje žele da svoje slobodno vreme provedu čitajući neke od najboljih stripova domaćih i stranih autora.

Čitaonica se nalazi u prostoriji Kluba ljubitelja stripova Sombor, u zgradi Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ u Somboru, Trg Cara Lazara br. 3, ulaz je sa zadnje strane zgrade, iz dvorišta. Radno vreme čitaonice je četvrtkom i subotom od 10,00 do 13,00 sati, a nedeljom od 10,00 do 12,00 sati. U fondu čitaonice nalazi se preko 1000 naslova, a korišćenje Čitaonice je potpuno besplatno za sve naše sugrađane i druge posetioce.

Takođe, svake prve subote u mesecu, u prostoriji Kluba i platou ispred, održava se Berza stripova i drugih kolekcionarskih predmeta, na kojoj svi zainteresovani mogu izložiti i razmenjivati svoje stripove, pisane romane, knjige, ploče, kasete, značke i sve druge kolekcionarske predmete… Prva po redu takva Berza, održaće se u subotu, 06. juna 2020. godine, od 10,00 do 13,00 sati. Učešće na Berzi i izlaganje kolekcija, kao i razmena, potpuno su besplatni.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar