01. juna ističe prijava za festival „Nedelja pozorišta Sonta 2020“

Organizacioni odbor festivala „Nedelja pozorišta Sonta 2020“ objavio je poziv za sve zainteresovane pozorišne grupe da učestvuju na šestom po redu festivalu „Nedelja pozorišta“ koji će biti održan u Sonti.

Još uvek se ne zna tačan termin održavanja festivala, on zavisi od daljeg razvoja situacije izazvane virusom Kovid-19. U redovnim okolnostima, festival „Nedelja pozorišta“ se održava tokom druge nedelje juna.

Koncept festivala nije profilisan, već je otvoren za sve zainteresovane pozorišne grupe bez obzira da li su u pitanju dramske grupe odraslih, mladih, dece i da li su predstave namenjene za odrasle, mlade ili decu; amaterske, poluprofesionalne ili profesionalne; iz zemlje ili iz inostranstva.

Cilj festivala je da obogati kulturnu ponudu u lokalnoj zajednici, razvije saradnju dramskih grupa i promoviše omladinski aktivizam u zajednici. Pored predstava svake godine se organizuje i prateći program u vidu radionica, performansa, promocija knjiga i drugo. Organizacioni odbor bira viđene predstave u toku pozorišne sezone ili po poslatom snimku i poziva ih na festival.

Za prijavu je potrebno popuniti prijavni obrazac, koji se nalazi na sajtu Centra za kulturu i obrazovanje Sonta i poslati ga najkasnije do 01. juna.

Redakcija

Redakcija